2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Közelünkben a Kelet 03:00

Külföld

Ausztrália házigazdája lenne az ENSZ-klímacsúcsnak, ambiciózusabb célokat terjeszt elő

Ausztrália "nagyon hamar" ambiciózusabb üvegházhatású gázkibocsátási célokat fog előterjeszteni, és pályázik arra, hogy a csendes-óceáni szigetekkel közösen rendezze meg az ENSZ klímacsúcsát - jelentette be csütörtökön az ország külügyminisztere.

  • Ausztrália házigazdája lenne az ENSZ-klímacsúcsnak, ambiciózusabb célokat terjeszt elő

Penny Wong a Fidzsi-szigetek fővárosában, Suvában jelezte: országa klímapolitikája változik, és elismerte, hogy Ausztrália a múltban "elhanyagolta ezirányú felelősségét".

A politikus egyben biztosította vendéglátóit, hogy Canberra nem fogja többé "tiszteletlenül kezelni" a csendes-óceáni nemzeteket, és nem fogja "figyelmen kívül hagyni" az éghajlatváltozással kapcsolatos cselekvésre irányuló felhívásaikat.

"Azzal a programmal választottak meg bennünket, hogy 2030-ra 43 százalékkal csökkentjük az (üvegházhatású gázok) kibocsátását, és 2050-re (szén-dioxid) semlegesek leszünk" - mondta.

"Nem csak a levegőbe beszélünk, hanem törvénybe is foglaljuk, és hamarosan új nemzeti hozzájárulást nyújtunk be az Egyesült Nemzetek éghajlat-változási keretegyezményéhez".

Az előző konzervatív kormány idején Ausztrália - a világ egyik legnagyobb szén- és gázexportőre - álláspontjával rendszeresen a nemzetközi klímatárgyalások "ünneprontója" volt.

A külügyminiszter Suvában kifejtette, hogy egy közelgő éghajlat-változási csúcstalálkozó társszervezésével szeretné megváltoztatni az országáról kialakított korábbi képet.

"Javasoltuk, hogy a csendes-óceáni szigetországokkal közösen rendezzük meg az ENSZ következő konferenciáját (COP), és számítok rá, hogy a régióban további megbeszéléseket folytatunk erről az elképzelésről" - hangoztatta a tárcavezető.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb Biden került bajba

Újabb Biden került bajba

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai.
Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Velkovics Vilmos vendége Prőhle Gergely, korábbi berlini nagykövet, az NKE intézet igazgatója volt, akivel többi között a következő témákat beszélték meg. A menedékkérők állami segélyezésének formájaként bevezetik Németországban a fizetési kártyát, a konzervatív ellenzék megtiltaná, hogy alkoholt és cigarettát lehessen vásárolni a kártyával, Komplett városrészeket vettek át a bevándorlók Berlinben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!