2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Akadozik a temetés

Akadozik az ebola áldozatainak temetése Libériában, a lakosság ellenállása miatt. Közben különgéppel hazaszállították az Egyesült Államokba az Ebola-vírussal megfertőződött két amerikai misszionárius egyikét.

A hatóság emberei az ebolajárvány áldozatai próbálják meg eltemetni a kijelölt helyeken, ezt szeretnék megakadályozni a környéken élők. A kijelölt temetők biztosítására a hadsereget is kivezényelték. A kórházak nem adják ki az ebolában elhunytak földi maradványait a hozzátartozóknak. Afrikában sokfelé a halottat még lemossák a temetés előtt, ez pedig különösen veszélyes lehet, hiszen az ebola éppen a testnedvek által terjed.

Közben megérkezett az Egyesült Államokba az az amerikai orvos, aki ebolás betegeket gyógyított Libériában, de maga is megfertőződött. A férfit az atlanti egyetemi kórház hermetikusan elzárt osztályán kezelik. Ez az első eset, hogy ebolás beteget gyógyítanak Amerikában. A hatóságok itt is igyekeznek megnyugtani a lakosságot.

Még egy megbetegedett amerikai segélymunkása maradt Afrikában, őt is napokon belül az atlantai kórházba szállítják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!