2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Párizs szeme - Brassai Gilbert 03:00

Külföld

A teszteltek viszonylag alacsony számánál mutatható ki az új típusú koronavírus-fertőzés a Nyugat-Balkánon

Az új típusú koronavírus-fertőzés miatt teszteltek viszonylag alacsony, átlagosan tíz százalék alatti számánál mutatták ki eddig a SARS-CoV-2 vírus jelenlétét a nyugat-balkáni országokban.

  • A teszteltek viszonylag alacsony számánál mutatható ki az új típusú koronavírus-fertőzés a Nyugat-Balkánon

A szerb kormány enyhít a járvány megfékezése érdekében hozott intézkedéseken, és hétfőtől megnyithatnak a zárt helyiségben található piacok - néhány nappal ezelőtt a szabadtéri piacok újra működnek -, újra kinyitnak az edzőtermek, valamint a fodrász- és szépségszalonok, illetve újraindulnak a helyközi járatok. Várhatóan május elseje után a városi tömegközlekedés is helyreállhat.

Az Európai Unió 93 millió euró segélyt hagyott jóvá Szerbiának az új típusú koronavírus-járvány elleni védekezésre, az összeg jelentős részét az egészségügyi rendszer támogatására fordítja az ország.

Szerbiában péntekről szombatra 7276-ról 7483-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. A rendelkezésre álló adatok szerint eddig a teszteltek 13,63 százalékának lett pozitív a tesztje.

Koszovóban egy nap alatt 669-ről 703-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, arról azonban nem áll rendelkezésre adat, hogy hány tesztet végeztek. A ramadan első napján, pénteken üresen maradtak az iszlám szentélyek az 1,8 milliós országban, ahol a lakosság 95,6 százaléka az iszlám híve.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 1300-ról 1326-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Eddig 13 649 embert teszteltek, és 9,71 százalékuk eredménye lett pozitív.

Az észak-macedón kormány kedvezményes hitelekkel segít a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak a járvány utáni helyreállásban - közölte a pénzügyminiszter. A hároméves 3-90 ezer eurós hitel a munkahelyek megőrzésében is segíthet - tette hozzá. A várakozások szerint az idén az észak-macedón gazdaság 3,7 százalékkal eshet vissza.

Montenegróban szombatra 316-ról 319-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. A teszteltek 6,27 százalékánál mutatták ki a SARS-CoV-2 vírus jelenlétét. Az idegenforgalmi szektor gyorsan talpra tud majd állni, amint megszűnnek a szigorú intézkedések - közölték a montenegrói illetékesek. A kormány engedélyezte a kikötők újranyitását, és a turizmussal foglalkozók remélik, a nyári szezon sikeres lesz, és nem maradnak üresen a szállodák.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 1413-ról 1421-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. A letesztelt 21 432 ember közül 6,63 százaléknak lett pozitív a tesztje.

A boszniai alkotmánybíróság alaptörvénybe ütközőnek találta, hogy Bosznia-Hercegovina főként bosnyákok és horvátok lakta országrészében, a Bosznia-hercegovinai Föderációban teljes kijárási tilalmat rendeltek el a 18 éven aluliak és a 65 éven felüliek számára, ezért az országrész vezetése enyhített a szigorú intézkedésen, és így a fiatalok és az idősek is heti három, kijelölt napon néhány órára elhagyhatják otthonaikat.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Véres dráma játszódott le Montpellier bírósága előtt

Véres dráma játszódott le Montpellier bírósága előtt

Egy nő és egy férfi lövöldözésben életét veszette kedden a dél-franciaországi Montpellier bírósága előtt - közölte a helyi prefektúra, kizárva a terrorista indítékot. A rendőrség feltételezése szerint a férfi előbb lelőtte a volt párját, majd öngyilkos lett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!