2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

A tálibok őrizetbe vettek egy ismert afgán divatmodellt, mert állítólag megsértette az iszlámot

A radikális iszlamista tálibok Afganisztánban őrizetbe vettek egy ismert afgán divatmodellt és három társát, mert állítólag megsértették az iszlámot és a Koránt.

  •  A tálibok őrizetbe vettek egy ismert afgán divatmodellt, mert állítólag megsértette az iszlámot

A divatbemutatóiról és YouTube videóiról ismert Adzsmal Hakikit bilincsben lehetett látni a tálibok hírszerzési ügynökségének keddi felvételén, amelyet a tálibok a Twitteren tettek közzé.

Az ügy hátterében egy széles körben megosztott videófelvétel áll. Ezen Hakiki látható, amint nevet, miközben társa, a beszédhibás Gulám Szakhi a Koránból olvas fel, vicces hangnemben.

Az őrizetbe vételeket követően a tálibok újabb videót tettek közzé, amelyen Hakiki és társai világosbarna raböltözetben bocsánatot kérnek a radikálisok kormányától és a vallási vezetőktől.

A felvételhez dári nyelven kísérőszöveg is társul, miszerint "senki sem gyalázhatja a Korán verseit, vagy Mohamed próféta szólásait".

Jogvédők Hakiki és társai haladéktalan szabadon engedését követelték, mondván, hogy a bocsánatkérések kierőszakolásával a tálibok megsértették a véleménynyilvánítás szabadságát.

Egyelőre nem ismeretes, hogy a modellek milyen büntetésre számíthatnak.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!