2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Tiltott absztraktok 11:00

Külföld

A tálibok megverték a Tolo News afgán hírtévé riporterét és fotósát

Az Afganisztánban nemrég hatalomra került tálibok megverték a Tolo News afgán hírtévé riporterét és fotósát Kabul külvárosában - közölte csütörtökön a tévé.

  • A tálibok megverték a Tolo News afgán hírtévé riporterét és fotósát

A híradás szerint az incidens az afgán főváros Hadzsi-Jakub negyedében történt, ahol a tévé munkatársai a szegénységről és munkanélküliségről forgattak filmet. Zijar Jaad újságíró azt mondta, hogy puskatussal ütötték őt és a fotósát is, majd elvették mindkettejük mobiltelefonját és a videokamerájukat is.

Ahmadulla Vászik, a tálibok kultúráért felelős bizottságának elnökhelyettese ugyanakkor azt mondta, hogy a Tolo News munkatársait nem bántalmazták, hanem megfenyegették. "A kabuli vezetők arról biztosítottak minket, hogy igyekeznek kivizsgálni minden problémát, amelybe az újságírók ütköznek, bárhol is történjék" - mondta Vászik.

A Tolo News szerint már többször előfordult, hogy a tálibok bántalmazták a sajtó képviselőit, de ezt nem verte nagydobra a média. Parvi Aminzad, a Parvan tartománybeli újságíró-szövetség helyettes vezetője azt mondta, hogy amióta a tálibok hatalmukba kerítették az országot, aggodalomra ad okot a viszonyulásuk az újságírókhoz.

A tálib lázadók - akiket húsz évvel ezelőtt fosztott meg hatalmuktól az amerikaiak vezette nemzetközi katonai koalíció - augusztus 15-én, néhány óra leforgása alatt harc nélkül elfoglalták Kabult, majd bejelentették, hogy véget ért a húsz éve tartó afganisztáni háború.

A G7 csoporthoz tartozó országok keddi virtuális csúcstalálkozójukon a nemzetközi kötelezettségek betartására, a terrorizmus elleni harcra és az emberi jogok érvényesítésére szólították fel a majdani tálib kormányt. Leszögezték, hogy a tálibok felelősek lesznek azért, hogy milyen intézkedéseket hoznak a terrorizmus megakadályozása és az emberi jogok tiszteletben tartása érdekében, különös tekintettel a nőkére.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Idén nyáron is indít Intercity a MÁV Splitbe

Idén nyáron is indít Intercity a MÁV Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága. A fekvőhelyes kocsik 85-90, a hálókocsiknál 70 százalék körüli a jelenlegi foglaltság – jelentette be honlapján a MÁV-Start.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Értékes alkut ajánlott Magyarországnak Mark Rutte

Értékes alkut ajánlott Magyarországnak Mark Rutte

Mark Rutte leköszönő holland kormányfő ígéretet tett arra, hogy ha a NATO főtitkárának választják, kihagyja Magyarországot az Ukrajnát támogató NATO-tevékenységekből – írja a Financial Times, amely szerint a politikus így próbálja megszerezni a magyar kormány támogatását.
A nap kérdése

A nap kérdése

Normális, hogy folyamatban lévő büntetőügy vádlottja európai parlamenti képviselő lehet?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!