2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

A szankciók minket is érzékenyen érinthetnek

Újabb büntető intézkedéseket tervez az Európai Unió Moszkvával szemben. A szankciók megnehezíthetik az oroszok hozzáférését a tőkepiacokhoz, s érinthetik a katonai eszközök importját is.

Az intézkedések előkészítéséről kedden döntöttek a tagállamok külügyminiszterei, akik a csúcstalálkozó elején egyperces csönddel emlékeztek az Ukrajnában lelőtt maláj repülőgép utasaira. A gazdasági és egyéb szankciók Navracsics Tibor külügyminiszter szerint Magyarországot is érzékenyen érinthetik.

„Inkább az exportra vonatkozik és ebből a szempontból azt mondom, hogy sajnos mi kevéssé vagyunk érintettek, mert ezek azok az ágazatok, amelyekben mi nem vagyunk túl erősek: sem a pénzügyi szolgáltatásokban, sem az innovatív technológiákban. Ránk nézve inkább az ellenlépés veszélyes. […] Ugye ma hallottuk, hogy Moldovával kapcsolatban már gyümölcsimport-tilalmat vezettek be közegészségügyi vagy élelmiszer-biztonsági okokra hivatkozva. Hogyha ezek a lépések folytatódnak, akkor nemcsak Magyarország, hanem a legtöbb közép-európai ország sújtott lehet” – mondta a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!