2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

A Néppárt álláspontja a napnál is világosabb: sürgetni a fegyverszállításokat

Magyar Péter megmutatta az Európai Néppárt igazi arcát: megmutatta, hogy az EPP egy hazugságokra épített gittegylet, amelyet már csak a hatalom mézesmadzaga tart össze – és mindezt a Néppárt maga ismerte el a Politiconak.

  • A Néppárt álláspontja a napnál is világosabb: sürgetni a fegyverszállításokat

Képzeljük el, mi történne akkor, ha valaki itthon kijelentené: nem baj, hogy egy politikus szüntelen hazudozik az álláspontjáról, ha ezt csak azért csinálja, hogy megússza a következményeket. Nos, jelen esetben épp ez történt: a Néppárt szóvivője szerint Magyar csak azért mondta, hogy nem küldene fegyvereket Ukrajnába, hogy elkerülje a politikai következményeket idehaza.

Közben a Néppárt álláspontja a napnál is világosabb: sürgetni a fegyverszállításokat, mindenáron támogatni Ukrajnát, Oroszországgal pedig nem tárgyalni. Ez egy politikai álláspont. Lehet vele egyetérteni, egyet nem érteni még inkább lehet vele, de ezáltal legalább van egy fix arcéle a pártcsaládnak. Azaz csak lenne, de már a legfrissebb csatlakozónál megdőlt az elmélet. Játszunk el a gondolattal: 

van egy nagy, komoly, megválasztott képviselőkből álló pártcsalád, ahol még a legfrissebb csatlakozó is össze-vissza hazudozhat. 

Ráadásul sikerült nekünk, magyaroknak hét embert is kiküldenünk ebbe a gittegyletbe. Hét olyan embert, hét jollyjokert, akikről semmit se tudunk. Ideológiailag, politikailag értelmezhetetlenek.

Velük szemben a magyar kormánypártok épp most aratják le az elmúlt évtized alázatos külpolitikai munkájának eredményét. Keresztül-kasul összekötötték Európát, és bármekkora külföldi perpatvarral is járt ez, nem feledkeztek meg arról, hogy a világ nem csak Európából és Amerikából áll.

A teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!