2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

A megállapodás ellenére is sokan próbálnak meg illegálisan átkelni a határon

Mexikó mindent megtesz annak érdekében, hogy teljesíteni tudja az Egyesült Államokkal kötött megállapodást a migráció megfékezéséről - közölte a latin-amerikai ország külügyminisztere. A tárcavezető leszögezte: a következő hónapokban 19 országgal fognak tárgyalni, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni az illegális bevándorlókkal szemben. A két ország közötti egyezség értelmében az Egyesült Államok nem vet ki vámokat a mexikói árukra.

  • A megállapodás ellenére is sokan próbálnak meg illegálisan átkelni a határon

Annak ellenére, hogy Mexikó megállapodott az Egyesült Államokkal a migráció megfékezéséről még mindig migránsok százai próbálnak a Suchiate folyón keresztül eljutni Mexikóba.

Az illegális bevándorlók időközönként jönnek, úgy 72 óránként, a szervezéstől függően. Jönnek még mindig, külföldiek, különböző országokból – mondta egy helyi kereskedő.

A migráció megfékezése és az embercsempész-hálózatok felszámolása érdekében Mexikó vállalta, hogy országszerte bevetik a nemzeti gárdát. A legtöbb egyenruhást a Guatemalai határhoz vezényelték.

Ez egy erőteljes intézkedés. Szerintem a mexikói elnök emberileg és közép-amerikaiként is rossz döntést hozott amikor belement ebbe a megállapodásba - mondta egy hondurasi bevándorló.

A mexikói külügyminiszter leszögezte: mindent el fognak követni annak érdekében, hogy teljesítsék az Egyesült Államokkal kötött megállapodást.

Az elkövetkezendő 2 hónapban 19 ország képviselőivel fogunk egyeztetni. Több forrásra van szükségünk ahhoz, hogy növelni tudjuk az illegális bevándorlást megfékező intézkedéseket - közölte a tárcavezető.

A mexikói elnök szerint a migráció kiváltó okait kell megszüntetni, a szegénységet, az erőszakot és a demokrácia hiányát.

Csak a múlt hónapban az amerikai hatóságok 132 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!