2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

A magyar családpolitikát bírálta a német közszolgálati TV

A magyar családpolitikát bíráló rövid filmet készített a német közszolgálati TV. A ZDF közösségi oldalán is elérhető videó címe Sokszínűség - Köszönjük, nem! Orbán Viktor Magyarországa. A kifejezetten családpolitika-ellenes anyag szerint a magyar kormányfő csak a hagyományos családmodellt tűri el, a másságnak nincs helye Magyarországon. A kommentelők döntő többsége viszont dicséri a hagyományos családmodellt és a magyar kormány intézkedéseit.

  • A magyar családpolitikát bírálta a német közszolgálati TV

Sokszínűség - Köszönjük, nem! Orbán Viktor Magyarországa - így kezdődik a német közszolgálati televízió összeállítása. A családpolitikát a sokszínűséggel és a mássággal szembeállító anyag szerint Orbán Viktornak világos elképzelései vannak: csak a hagyományos családmodellt tűri el, ez a magyar politika központi témája, a másságnak nem lehet helye.

A film felirata úgy fogalmaz, hogy a népesség évek óta tartó fogyása és az elöregedés miatt Orbán Viktor nemzeti céllá nyilvánította a születések számának növekedését.

Nyilván a német köztelevízió nincs sokkal jobb állapotban, mint egy diktatúrának a köztelevíziója. Ez az általános véleményem – reagált a filmre Gulyás Gergely.

A konkrét esetben csináltak egy propagandafilmet, ami egy nem rosszul sikerült német propagandafilm. Ebben vannak valós és valótlan állítások. Az egésznek a beállítása, bemutatása az negatív, és tényszerűen is vannak benne valótlan állítások. Ebből a kedvencem az, mint hogy a keresztény családok kapnak csak Magyarországon családvédelmi támogatást. Tudomásul kell venni, hogy Németországban a közmédia a balliberális propagandának az egyik eszköze. És a német propaganda sohasem volt rossz – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely arra utalt, hogy egy hétgyermekes családot is bemutatnak a ZDF összeállításában. A német köztévé második adója szerint a család nagy nyertese Orbán Viktor politikájának, mert a házastársaknak kedvező kölcsönöket ad a kormány és a legalább négy gyermekes édesanyák adómentességet élveznek. De - hangsúlyozza a film szövege - mindennek az a feltétele, hogy a család magyar, keresztény és dolgozó legyen.

Több magyar gyermek – ez a válasz a migrációra és a népességfogyásra - folytatódik a film, sérelmezve, hogy ezzel szemben a liberális vívmányokat – mint a gender szakot – beszüntetik, és egész egyetemi szakok kényszerülnek Bécsbe költözni. A következtetés pedig az, hogy az ideológia a kutatásra is befolyást gyakorol.

A kommentelők többsége viszont egészen másként látja a magyar családtámogatást és Orbán Viktor politikáját, mint a ZDF. A több mint 2 és félezer hozzászólásban a többség dicséri a hagyományos családmodellt és a magyar kormány intézkedéseit.

1300-an kedvelték azt a megjegyzést, hogy „mindenhol a hagyományos családot kellene támogatni”.

Százaknak tetszett az a komment, hogy „Mi a baj a hagyományos családdal? Ez komoly?” - mint ahogy az is, hogy „Így helyes! Köszönjük, Orbán!” vagy az, hogy „a gender szak nem tudományos szak és egyáltalán nem a sokszínűség formája”.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!