2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

A lelőtt gép roncsai mellett ölték meg őket

Tíz ukrán katonát öltek meg az oroszbarát szeparatisták a lelőtt ukrán gép roncsainak közelében. A lövöldözésben tizenhárom ukrán deszantos megsebesült, tizenegy pedig eltűnt. A kijevi parlament közben jóváhagyta a hadiadó bevezetését. Ennek alapján az év végéig a fizetések és egyéb juttatások után 1,5 százalékos kiegészítő adót kell fizetniük az ukrajnai lakosoknak.

„Nehéz lenne elrejtenem az örömömet azzal kapcsolatban, hogy a parlamentnek sikerült megszavaznia az országnak rendkívül fontos törvényeket. Gratulálok!” Így kommentálta az ukrán elnök a hadiadó bevezetését. A kijevi törvényhozás döntése szerint az év végéig a fizetések és egyéb juttatások után 1,5 százalékos kiegészítő adót kell fizetniük az ukrajnai lakosoknak. A pénzügyminisztérium úgy számol, az új közteher bevezetésével átszámítva 58 milliárd forint pluszbevételre tesz szert a költségvetés, ezzel pedig biztosítani lehet a kelet-ukrajnai hadművelet finanszírozását, valamint a szakadároktól megtisztított területek újjáépítését.

Kelet-Ukrajnában közben megtámadtak a szakadárok egy deszantos menetoszlopot, az első értesülések szerint a kormányerők 10 katonája vesztette életét a támadásban. Az eset a maláj gép tragédiájának helyszíne közelében történt. A roncshoz csütörtökön egy hetes kényszerszünet után térhettek vissza a nemzetközi szakértők, immár fegyveresek kíséretében. „A törvényszéki orvosszakértők szerint még mindig legalább 80 holttest lehet a helyszínen. Hollandia és Ausztrália ezért eltökélt, hogy most mindenképp visszatérünk a helyszínre és összegyűjtünk minden maradványt, bizonyítékot, hogy az áldozatoknak megadhassuk a végső tisztességet” – mondta az ausztrál külügyminiszter.

A kijevi parlament arra is igent mondott, hogy a holland és ausztrál hatóságok emberei fegyvert viseljenek és használjanak a maláj gép lezuhanásának helyszínén, hogy el tudják végezni a nyomozáshoz szükséges feladatokat. A megállapodás szerint a holland missziónak 700, az ausztrálnak 250 fegyveres tagja lehet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyarország zázlóshajóvá vált + videó

Magyarország zázlóshajóvá vált + videó

Szijjártó Péter rámutatott: "Az itt dolgozók száma meghaladta a százezret, ami azt jelenti, hogy öt éven belül megduplázódott, az elmúlt öt év alatt megduplázódott, az üzleti szolgáltató központban dolgozó magyar emberek száma."

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!