2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

A legsúlyosabb büntetést kérte az ügyészség Salah Abdeslamra

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztést kért az ügyészség Salah Abdeslamra, a 2015-ös párizsi terrorcselekmények egyik kitervelőjére és a terrorkommandó egyetlen életben maradt tagjára.

  • A legsúlyosabb büntetést kérte az ügyészség Salah Abdeslamra

Az ügyészség indoklása szerint Salah Abdeslam a végsőkig hű maradt a dzsihadizmus ideológiájához, és képtelen bármilyen megbánás kifejezésére. A tényleges életfogytiglani szabadságvesztés a legsúlyosabb büntetés a francia büntetőjogban. A hét évvel ezelőtt, november 13-án elkövetett terrorcselekményekben 130 ember vesztette életét és csaknem félezren sebesültek meg. Az egyetlen túlélő merénylő, a Brüsszelben elfogott Salah Abdeslam pere tavaly szeptemberben kezdődött Párizsban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!