2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

A következő Demokrata előválasztást New Hampshire államban tartják

Még meg sem számolták az Iowa államban leadott szavazatokat, de már újabb televíziós vitán támadták egymást a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázók. New Hampshire államban kedden tartják az előválasztást. A felmérések szerint Bernie Sanders és Pete Budedzsedzs lehet a befutó.

  • A következő Demokrata előválasztást New Hampshire államban tartják

Hatalmas szívességet tett az újraválasztásért kampányoló Donald Trump elnöknek a Demokrata Párt. Az Iowa államban február 3-án rendezett jelölőgyűlés szavazatszámlálás teljes káoszba fulladt. A bizonytalanság bizalmatlanságot teremtett, sokaknak felrémlett a 2016-os demokrata előválasztási kampány, ahol a Demokrata Párt Országos Bizottsága tisztességtelen eszközökkel támogatta a pártelit kedvencének számító Hillary Clinton kampányát a párt balszélére sorolt Bernie Sanders ellenében.

Bernie Sanders akkor elbukta az előválasztási kampányt, Hillary Clinton viszont az elnökválasztást. Sanders a szavazatok 90%-ának megszámlása szerint megnyerheti az iowai jelölőgyűlést, és a jelek szerint neki van a legjobb esélye New Hampshire-ben is. A veterán politikust ellenfelei azzal vádolják, hogy szocializmust akar építeni Amerikában, amit ő persze tagad.

"Úgy lehet egyesíteni az embereket, ha véget vetünk annak a nemzetközi szégyennek, hogy a mi országunk a Föld egyetlen nagyhatalma, amelyik állampolgárainak az egészségügyi ellátást nem alanyi jogként biztosítja."

- közölte Bernie Sanders, a Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsa a vitában, akinek kampányígéretei között az ingyenes felsőoktatást ígérete is szerepel.

Iowában a részeredmények szerint második helyen áll Pete Buttigieg, az Indiana államban található South Bend kisváros polgármestere. A fiatal politikus, aki nyíltan vállalja homoszexualitását, azzal kampányolt, hogy Bernie Sanders-szel és Joe Bidel-nek szemben ő a jövő embere, fiatalos lendületével fölveheti a versenyt Donald Trumppal is. A Trump és Biden közti ellentétben azonban megvédte párttársát.

"Világos vonalat kell húznunk, ebben az országban nem lehet olyan elnök, sőt nem lehet olyan ember sem, aki másokat saját gyermekei ellen akar fordítani, és aki a gyerekeket saját szüleik elleni fegyverként használja. Ez ugyanis elképesztően becstelen dolog. Már csak ezért is pártunknak teljes mértékben egységesnek kell lennie, kerüljön bármibe is, biztosra kell menjünk abban, hogy ez az elnök nem kap még egy megbízást"

- támadta az elnököt Pete Buttigieg, a Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsa, amiért Joe Biden fiának ukrajnai ügyében vizsgálatot kezdeményezett.

A fiatal polgármestert a washingtoni politikában súlytalannak és kívülállónak tekintik, ennek ellenére mégis veszélyt jelenthet az elnökre. Ezt mutatja az is, hogy a máltai felmenőkkel rendelkező polgármestert maga Trump is célkeresztjébe vette már. Az elnök azon gúnyolódott, hogy az amerikaiak nem fognak megválasztani olyasvalakit, akinek a neve – szerinte – egyszerűen kimondhatatlan.

A mezőny élbolyában versenyez még Joe Biden is, aki hatalmas meglepetést keltve elismerte. hogy Iowában nagy vereséget szenvedett, sőt valószínűleg New Hampshire-ben is veszít, de ezzel együtt mégis neki van a legjobb esélye arra, hogy Donald Trump ellenében elnökké válasszák.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!