2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Külföld

A Kijevben harcoló ukrán teniszező visszaszólt az olasz sztáredzőnek

A Tottenham futballcsapatának edzője, Antonio Conte a napokban kijelentette, hogy túlzónak tartja a háború miatt az orosz sportolókat sújtó büntetéseket. A korábbi olasz kapitány véleményére érzékenyen reagált a Budapesten letelepedett, jelenleg Ukrajnában harcoló, visszavonult ukrán teniszező.

  • A Kijevben harcoló ukrán teniszező visszaszólt az olasz sztáredzőnek

Az egykori ukrán teniszező, Szerhij Sztahovszkij alaposan leteremtette Antonio Contét, miután a Tottenham olasz edzője kijelentette, hogy az orosz sportolók eltiltása nem igazságos. – Ébredjetek fel, kollektív bűntudatot kell viselniük – írta az olasz szakembernek az önérzetében megsértett ukrán sportoló.

A Juventus és az Inter korábbi edzője, az olasz válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott szakember a hétvégén azzal váltott ki vitát, hogy azt állította: az orosz sportolókkal szembeni szankciók nem igazságosak, ellentétesek a sport szellemével.

– Megismétlem, nagyon szomorú, hogy ez a súlyos helyzet, ez a háború Oroszország és Ukrajna között hatással van a futballra, a sportra és a világra. Ugyanakkor nagyon szomorú szembesülni azzal, hogy az orosz sportolókat eltiltották a versenyeken való részvételtől – mondta Conte.

– Szerintem ez nem fair. Nagyon jól ismerem azt a hihetetlen, szinte emberfeletti munkát, amit nap mint nap végeznek a sportolók, hogy a legmagasabb szinten teljesítsenek. Úgy érzem, nem helyes, hogy a sportolók is megisszák a háború levét – nyilatkozta a korábbi olasz kapitány.

Szerhij Sztahovszkij egykori ukrán teniszező, aki az orosz inváziót követően csatlakozott hazája hadseregéhez, visszavágott a Tottenham edzőjének az Instagramon, és közzétette a Conténak küldött privát üzenet képernyőfotóját. Ebben ez szerepel:

– Nem vagyok benne biztos, hogy érted az ukrajnai helyzetet. Ellenkező esetben nem tudom elképzelni, hogy olyan megjegyzést tettél volna, amely úgy hangzik, mintha szomorú lennél az orosz sportolók és üzletemberek miatt. Ukránok millióinak kellett elhagyniuk otthonukat az orosz invázió miatt. Millióknak kell elhagyniuk a saját városukat, miközben orosz repülőgépek és a tüzérség bombázzák őket. Kérlek, ébredj fel! Az oroszoknak kollektív bűntudatot kell viselniük az Ukrajnában elkövetett pusztításokért és gyilkosságokért – írta Sztahovszkij az olasz sztáredzőnek.

Borítókép: Sztahovszkij állig felfegyverkezve harcol a hazájáért (Fotó: Twitter)

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!