2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Külföld

A katasztrófa a szakembereket is meglepte

Már legkevesebb 31 halálos áldozta van a Ontake vulkán kitörésének – a mentés közben folytatódik. A tűzhányó aktivitása a szakembereket is meglepte, ezért a kormány felülvizsgálja a vulkánok megfigyelési rendszerét.

Túlélőket próbáltak lehozni egy vulkán tetejéről mentőalakulatok Japánban. A hegymászók és turisták szombaton rekedtek a Nagano prefektúrában fekvő Ontake tűzhányónál, amely teljesen váratlanul tört ki. Ekkor több száz hegymászó és turista tartózkodott a térségben, közülük legkevesebb 31-en valószínűleg életüket veszítették. „Jelen állás szerint négy ember halálát tudjuk megerősíteni, 27 ember semmilyen életjelet nem mutat, 40 pedig megsérült. Emellett van még néhány ember, akikkel elvesztettük a kapcsolatot” – mondta Yoshihide Suga. A kormányszóvivő közölte azt is, hogy több mint négyszáz embert sikerült kimenteni: közülük több tucatnyit helikopterrel hoztak le a hegyről.


A kitörés hevességét mutatja, hogy a vulkán csaknem 10 kilométer magas hamuoszlopot lövell ki magából. A mostani kitörés nem csak a hegyen tartózkodókat érte váratlanul: a japán meteorológiai szolgálat szerint nehéz lett volna előre megjósolni a történteket annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben megszaporodtak a kisebb földrengések a térségben. Japánban jelenleg több mint 110 aktív tűzhányó van. A japán kormány mindenesetre bejelentette, hogy felülvizsgálja az eddigi megfigyelési rendszerét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!