2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Külföld

A járvány árnyékában telt a karácsony Olaszországban is

A világjárvány miatt Olaszországban is más az idei karácsony. Az ünnepek egész időszakára teljes kijárási tilalmat hirdettek. Az országban több mint kétmillióan fertőződtek meg, a halottak száma pedig túllépte a hetvenezret.

  • A járvány árnyékában telt a karácsony Olaszországban is

A megszorító intézkedések és a szigorú kijárási tilalom ellenére az olasz családok próbáltak meghitt, bensőséges módon együtt lenni. Bár sokan magányosan, szeretteiktől elszakítva ünnepeltek, a virtuális világban köszönthették egymást.

Olyanok is voltak, akiket a furcsa covid karácsony megihletett. Egy római család idén fejjel lefele állított karácsonyfát, érzékeltetve mennyire felforgatta a világot a pandémia.

Az utólagos felmérések szerint az előző évekhez képest szegényesebb ajándékozásra került sor, az adakozások azonban rendkívüli mértékű volt.

Az Olasz Püspöki Kar rendelete szerint a plébániákon sűrűbben mutatták be az ünnepi szentmiséket. Azért volt erre szükség, mert a szertartásokon csökkentett létszámban vehettek részt a hívők, az egymást követő misék között pedig fertőtlenítették a templomokat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!