2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:45

Külföld

A japán kormányfő is részt vesz a madridi NATO-csúcson

Kisida Fumio személyében először vesz részt japán miniszterelnök NATO-csúcstalálkozón a katonai szövetség soron következő június végi madridi tanácskozásán.

  • A japán kormányfő is részt vesz a madridi NATO-csúcson

   Képen: Kisida Fumio

Kisida szerdán tokiói sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy elutazik a spanyol fővárosban június 29-30-án tartandó találkozóra. A NATO-tanácskozás előtt a németországi Elmauban június 26-án kezdődő háromnapos G7-csúcstalálkozón is jelen lesz a japán kormányfő.

    Kisida kiemelte, hogy a csúcstalálkozókon azt akarja hangsúlyozni: Japán megengedhetetlennek tartja, hogy bárhol a világon bármely hatalom egyoldalúan erővel változtasson a status quón.

    A NATO-csúcson a tagállamok vezetői várhatóan új stratégiai koncepciót dolgoznak ki, amelyben meghatározzák a szövetség előtt álló biztonsági kihívásokat. Ezek között szerepelni fog Kína gyors ütemű fegyverkezése és arra irányuló törekvése, hogy gyengítse a szabályokon alapuló nemzetközi rendet.

    A NATO Japán mellett más ázsiai-csendes óceáni partnerországokat is meghívott a madridi csúcstalálkozóra, köztük Dél-Koreát és Ausztráliát. Jun Szok Jol dél-koreai elnök a hírek szerint szintén elutazik Madridba. Japán kormányzati források szerint Szöul már kezdeményezte Tokiónál, hogy a két ország vezetője megtarthatná majd első személyes találkozóját is Madridban.

Fotó: AFP/CARL COURT

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!