2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

A horvát parlament népirtásnak ismerte el a holodomort

A horvát parlament szerdán határozatban népirtásnak ismerte el az akkor a Szovjetunióhoz tartozó Ukrajnában 1932-33-ban mesterségesen előidézett éhínséget, a holodomort, amelyben több millió ukrán vesztette életét.

  •  A horvát parlament népirtásnak ismerte el a holodomort

A határozatot az összes parlamenti frakció egyhangúlag támogatta. Horvátország ezzel csatlakozott ahhoz a több mint 20 országból álló csoporthoz, amely már népirtásként ismerte el a holodomort - írta az Index.hr című horvát hírportál.

Gordan Jandrokovic, a horvát parlament elnöke arra emlékeztetett, hogy június 28-a Ukrajnában az alkotmány napja, és egyben gratulált az ukránoknak a nemzeti ünnephez.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Twitter-oldalán fejezte ki háláját Horvátországnak a történelmi szavazásért. Azt írta, "a világ soha nem fogja elfogadni a Kreml múltbeli és jelenbeli bűneit".

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!