2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

A háború elhúzódására készül Brüsszel

Most már nemcsak rövid távon, de hosszú távon is egy háborús berendezkedést vizionál Európának Brüsszel - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Tusnádfürdőn. Szijjártó Péter hozzátette: a javaslatban az áll, hogy az Európai Unió köteleződjön el a következő négy évre 20 milliárd euróval az ukrajnai fegyverszállítások finanszírozására.

  • A háború elhúzódására készül Brüsszel

Brüsszel tervei szerint Magyarországnak is 80 milliárd forintot kellene befizetnie, amiből uniós fegyverszállítmányokat finanszíroznának. Az Európai Unió továbbra is a háború fenntartásában gondolkozik, annak lezárása helyett - erről már Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezető beszélt Tusnádfürdőn.

Az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokhoz Magyarország támogatására is szükség lenne, Szijjártó Péter azonban egyértelművé tette, hogy amíg az OTP rajta van a háború nemzetközi szponzorainak listáján, addig a kormány tárgyalni sem hajlandó a Kijevnek szánt 20 milliárd euróról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!