2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

A bukaresti kormány vészhelyzeti tervet fogadott el a földgázellátás biztonságáról

Románia megváltozott geopolitikai és biztonsági helyzetére hivatkozva új "földgázellátás-biztonsági vészhelyzeti tervet" fogadott el csütörtöki ülésén a bukaresti kormány.

  • A bukaresti kormány vészhelyzeti tervet fogadott el a földgázellátás biztonságáról

A vészhelyzeti tervről szóló kormányhatározat azokat az intézkedéseket szabályozza, amelyekkel az állam közbeléphet a válság megoldása, vagy negatív hatásai tompítása érdekében, ha fennakadások keletkeznek az ország gázellátásában - magyarázta Virgil Popescu energiaügyi miniszter, akit a Mediafax hírügynökség idéz.

A vészhelyzeti szabályzat három válságszintet különböztet meg. A korai előrejelzési, illetve a riasztási szint elrendelése esetén a szabályozó hatóság nem avatkozik be a piaci folyamatokba, csak napi szintű információkat gyűjt a rendszer-üzemeltetőktől, szükség esetén pedig válságbizottság megalakítását kezdeményezi.

A vészhelyzeti szintet akkor rendelik el, ha a gázkereslet olyan rendkívül magas szintet ér el, vagy olyan jelentős gázellátási zavar keletkezik, hogy a piaci alapú intézkedések elégtelenek a zavar kiküszöbölésére és hatósági beavatkozásra van szükség a védett felhasználók gázellátásának biztosítása érdekében.

A vészhelyzeti terv Románia regionális együttműködését is szabályozza a vele azonos, úgynevezett "Ukrajna kockázati csoportba", illetve a "Transz-balkáni csoportba" tartozó országokkal.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!