2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

A béketárgyalásokat szorgalmazzák a jobboldali pártok

A pusztító háború helyett a béketárgyalásokat szorgalmazzák az európai jobboldali pártok. Németországnak és az EU-nak fel kellene ajánlania magát békeközvetítőként, hogy véget érjen a háború - ezt a német jobboldali AfD külpolitikai szóvivője mondta. Szintén tűzszünetet és béketárgyalásokat sürget, és az Európai Uniót bírálja az Osztrák Szabadságpárt elnöke. A háborúról, napról-napra újabb és újabb megdöbbentő felvételek kerülnek elő.

  • A béketárgyalásokat szorgalmazzák a jobboldali pártok

Csaknem egy éve tart az orosz-ukrán háború, mindkét fél súlyos veszteségeket szenvedett el.

A brutális pusztításról közben napról-napra újabb és újabb megdöbbentő felvételek kerülnek elő. Ebben a videóban egy hatalmas hangárt mutatnak, ami tele van koporsóban fekvő, letakart, halott katonákkal.

Arról, hogy pontosan hány katonát vesztett az ukrán és az orosz fél, nincsenek pontos adatok, és azt sem lehet pontosan tudni, hogy hány civil halt meg.

Sokszor a hozzátartozók azt sem tudják meg, hogy szerettük hol és hogyan vesztette életét, az is lehet, hogy a teste sosem kerül elő.

Egy – feltehetően drónnal készült – felvételen az is látszik, hogy egy katona élettelenül fekszik a lövészárokban miután találat érte, ráadásul a növényzet is lángra kapott körülötte.

A háború gazdasági hatásait pedig egész Európa megsínyli. A magyar kormány a kezdetektől a fegyvernyugvást szorgalmazza.

Az AfD külpolitikai szóvivője pedig úgy fogalmazott: Németországnak és az EU-nak fel kellene ajánlania magát békeközvetítőnek, hogy végre véget érjen ez a szörnyű háború. Zimniok szerint a fegyverszállítások illetve Ukrajna EU- és NATO-tagságának kilátásba helyezése csak olaj a tűzre. Szerinte ha Ukrajna beleegyezne a semlegességbe, és cserébe kiváltságos uniós partnerséget és védelmi garanciákat kapna, akkor lehetséges lenne a békés megoldás.

Szintén tűzszünetet és béketárgyalásokat sürget, és az Európai Uniót bírálja az Osztrák Szabadságpárt elnöke. Herbert Kickl az ukrán elnök brüsszeli látogatására is reagált, arra hívta fel a figyelmet, hogy semmi sem volt hallható a mielőbbi béke iránti elkötelezettségről, sőt az egyre több fegyver szállításával csak a háború eszkalációs spirálját pörgetik.

A nyugalom megzavarására alkalmas felvételeket is mutatunk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!