2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

7 EP-szakbizottságnak lesz magyar alelnöke

Összesen hét európai parlamenti szakbizottságnak lesz magyar alelnöke – derült ki a bizottsági alakuló üléseken. A 20 rendes és két albizottság közül egyedül a halászatiban nem lesz magyar delegált.

Gál Kinga fideszes képviselő az alapjogi és állampolgársági kérdésekkel foglalkozó szakbizottság alelnöke lesz, párttársa, Bocskor Andrea kárpátaljai képviselő pedig oktatási és kulturális ügyekkel foglalkozik majd – alelnökként. A bizottság fontos a magyar ügyek szempontjából. Olyan témák szerepelnek napirendjén, mint az anyanyelvi oktatás, a nyelvi és kulturális sokszínűség, a határokon átnyúló oktatási és kulturális programok kérdései, valamint az ifjúság- és médiapolitika. Tőkés László az emberi jogok szakbizottságának alelnöke lesz. Ez a testület az unión kívüli országokkal kapcsolatos emberi és kisebbségi jogi kérdésekkel foglalkozik. Az EP petíciós bizottságának egyik alelnöki tisztét Csáky Pál felvidéki magyar képviselő fogja betölteni, míg az erdélyi Winkler Gyula a nemzetközi kereskedelmi szakbizottságban szerzett alelnöki pozíciót. A bizottság megkerülhetetlen szerepet tölt be az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti szabad kereskedelmi egyezmény tárgyalása során. Ujhelyi István szocialista képviselőt a közlekedési és turisztikai szakbizottság alelnökévé választották, míg Jávor Benedek, az Együtt–PM delegáltja a környezetvédelmi bizottság alelnöke lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!