2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

60 éve írta alá az Élysée-szerződést a Francia Köztársaság és a Németországi Szövetségi Köztársaság

Az 1963-ban Németország és Franciaország között megkötött Élysée-szerződés példájává, öntőformájává vált az országok közötti együttműködéseknek - mondta az igazságügyi miniszter az Élysée-szerződés aláírásának 60. évfordulóján.

  • 60 éve írta alá az Élysée-szerződést a Francia Köztársaság és a Németországi Szövetségi Köztársaság

A miniszter kiemelte: a megállapodás rendkívül fontos szerepet töltött be a Franciaország és Németország közötti enyhülésben a hidegháború alatt. Varga Judit hozzátette: az államok közötti rendszeres, magas szintű egyeztetések alapvetően segítik elő a koordinált és sikeres európai együttműködést.

- Jól látható, hogy a kulturális és oktatási együttműködéseknek óriási jelentősége van egymás megértése szempontjából, akárcsak az Erasmusnak. Amikor gyermekeink, a ma fiatalsága nemzetközi, dinamikus környezetben tanulhatnak és szerezhetnek tapasztalatokat, az nemcsak a naprakész ismeretek elsajátításának egy módja, hanem egyben a nemzeti identitások megismerése és kölcsönös tisztelete szempontjából is meghatározó. Az 1963 január 22-én Franciaország és Németország között megkötött kontraktus jó példával járt elő a világ számára - mondta Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!