2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

330 millió euró a tét

Leállította a szlovák támogatások kifizetésének jelentős részét Brüsszel. Az Európai Bizottság csak az után hajlandó újra utalni, ha a szomszédos ország végrehajtja a kért változtatásokat. 330 millió euró sorsa a tét.

Szlovákia kilenc nagy EU-s pályázati programja közül nyolcat átmenetileg felfüggesztett az Európai Bizottság – tájékoztatta a Hír Televízió brüsszeli tudósítóját Shirin Whealer, Johannes Hahn regionális politikáért felelős biztos szóvivője. Ez azt jelenti, hogy 330 millió euró kifizetését egyelőre nem teljesítik. Erre a sorsra jutott egy 4 millió eurós költségvetésű szlovák–cseh közös program is.

A bizottság azért döntött így, mert problémákat találtak az irányító és ellenőrző hatóság munkájában, a közbeszerzéseknél és a kiválasztási folyamatokban. A szóvivő hangsúlyozta, a döntés átmeneti, amint a szlovák hatóságok vállalják, hogy a brüsszeli cselekvési tervnek megfelelően kijavítják a rendszer gyenge pontjait, folytatják a kifizetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!