2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Mágnás Miska 13:00

Külföld

19 embert vettek őrizetbe

Tiltott gyülekezés miatt 19 embert vettek őrizetbe a hongkongi hatóságok. A tömeg a demokratikus jogokért és a szabad választásokért vonult utcára.

A hongkongiak azért tiltakoznak, mert megszűnnek a demokratikus választások Hongkongban, miután a kínai parlament úgy döntött: ezentúl nem indulhatnak a választáson olyan jelöltek, akiket a kínai kommunista párt nem fogad el. Így működik ez Kína többi részén is.


A 7 milliós állam 1997-ben lett ismét Kína része, amikor lejárt a britek bérleti szerződése. Akkor azt vállalták, hogy nem számolják fel a szabadpiacot, a brit jogrendszert és a szabad választások megtartását, most ezt vonták vissza. Szakértők további megmozdulásokra számítanak.

A kínai Országos Népi Gyűlés állandó bizottságának döntéséről még a hongkongi törvényhozás is szavazni fog. Legközelebb 2017-ben tartanak választásokat Hongkongban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!