2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Gazdaság

Varga Mihály: a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb pontjai lépnek életbe jövőre

Jövőre a gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjai lépnek életbe, amelyek az adócsökkentések mellett célzott támogatásokkal segítik a családokat és a vállalkozásokat, a kormány célja, hogy megőrizhessük az eddig elért eredményeket - mondta a pénzügyminiszter Facebook oldalára feltöltött videójában. Varga Mihály kiemelte, folytatódnak az adócsökkentések, a falvakban élő családok mellett a vidéki építőipart is segítik, ugyanis 2020-tól adóvisszatérítést kaphatnak a kistelepülésen építkezők 5 millió forintig.

  • Varga Mihály: a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb pontjai lépnek életbe jövőre

Varga Mihály kiemelte, folytatódnak az adócsökkentések, példaként a kisvállalati adó mértékét említette, amely 2020-tól 12 százalékra csökken, és ennek köszönhetően 45 ezer magyar vállalkozásnak mérséklődnek a terhei.

Ugyanakkor megjegyezte, a kormány felfüggeszti a reklámadót, amelynek mértéke így 2022-ig 0 százalék lesz, mindez pedig a tárcavezető szerint hozzájárul majd a piac bővüléséhez.

A szálláshely áfáját a jelenlegi 18 százalékról jövőre 5 százalékra csökkentik, az intézkedéssel 32 milliárd forint marad a turisztikai vállalkozásoknál.

Egyszerűsítik az adóadminisztrációt: jövőre négy különböző járulékot vonnak össze, egy adótípust pedig megszüntetnek.

A pénzügyminiszter közölte, a falvakban élő családok mellett a vidéki építőipart is segítik, ugyanis 2020-tól adóvisszatérítést kaphatnak a kistelepülésen építkezők 5 millió forintig.

A kormány összesen 15 milliárd forintos tőkeemeléssel támogatja, hogy a vállalkozások könnyebben és olcsóbban juthassanak hozzá a beruházásiakhoz szükséges hiteleikhez - mondta.

A kormány célja hogy több és eredményesebb kutatás valósuljon meg Magyarországon, ezért jövőre 32 milliárd forinttal nő a kutatás-fejlesztés támogatása - jelentette ki a pénzügyminiszter, aki arról is beszámolt, hogy jövőre elindul az öntözésfejlesztési program, amelyben a következő időszakban 17 milliárd forint fordítanak majd erre a célra évente.

"Adócsökkentések, egyszerűsítés, célzott támogatások, amelyekkel a családokat és a vállalkozásokat segítjük. Ezek alkotják a gazdaságvédelmi akcióterv következő lépéseit, amelyekkel megőrizhetők az eddig elért eredmények. A munkát folytatjuk!"

- jelentette ki videójában Varga Mihály pénzügyminszter.

Varga Mihály pénzügyminiszter hivatalos Facebook oldalának bejegyzését elérhetik a videóra kattintva:

Tállai András: Tovább csökkennek a közterhek

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!