2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Gazdaság

Rogán: Nő a fogyasztás, mert van munka, van miből költeni

A termelőszektor bővülése hozzájárul a fogyasztás növekedéséhez – ezt Rogán Antal mondta az egyik soroksári hullámkartongyártó cég jubileumán. A Fidesz frakcióvezetője szerint a magyar gazdaságpolitika táptalaja lehetett az olyan cégek bővülésének, mint az osztrák cég leányvállalata, amely már húsz éve szolgálja ki a magyar és a külföldi piacot.

Újrahasznosított papírból percenként 190 méter kartonlap készül a soroksári üzemben. A hullámkartonból pedig dobozokat hajtogatnak. A kartongyártó fennállásának huszadik születésnapján jelentett be egy újabb, mintegy 350 milliós beruházást, amellyel teljesen automatikussá teszik a gyártást. „A dolgozóink munkáját segítjük azzal, hogy nem kell a 20-25 kilós raklapokat emelgetniük. Mert sokszor gondolják azt, hogy automatizálás-automatizálás, talán munkahelyek szűnnek meg. Nem szűnnek meg. Számunkra a munkahely azt jelenti, hogy ha sok megrendelésünk van, hogy ha sok munkánk van, akkor nagyon sok ember dolgozik itt. Jelenleg nagyon jó a piac, a hullámkarton-csomagolásra igény van Magyarországon, fejlődik az iparágunk” – mondta Sigray Mária, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

Iratrendezők, élelmiszerek és bútorok csomagolásához is itt készítik a kartondobozokat. Az osztrák cég leányvállalata 190 embert foglalkoztat.

A beruházás átadásán a Fidesz frakcióvezetője kiemelte: a termelő beruházásokkal növelni tudják a munkahelyek számát, amely segíti a fogyasztás bővülését. „A Rondo pont egy ilyen termelő cég, több mint húsz éve van Magyarországon, eddig közel 190 munkahelyet teremtett, és én azt gondolom, hogy egy komoly iparágban nagyon jó teljesítményt is nyújt. Ez újabb munkahelyet, növekvő teljesítményt is jelent, és az a fogyasztás a jó fogyasztás, amelyik mögött egyre több munkahely van. És amiatt nő meg a magyar családok fogyasztása, mert van munkájuk és van miből költeniük, és nem pedig az olcsó hitelek miatt, mert annak az árát láthattuk az elmúlt esztendőkben” – mondta Rogán Antal.


Soroksár alpolgármestere szintén a munkahelyek fontosságáról beszélt. Orbán Gyöngyi bejelentette: munkaközvetítő központ létrehozását kezdeményezik a XXIII. kerületben. „Körvonalazódik az a megállapítás, hogy szükség lenne egy munkaközvetítő központ létrehozására. Soroksár önkormányzata működtetné ezt a központot és fel szeretnénk venni a cégekkel a kapcsolatot annak érdekében, hogy egyrészt a saját soroksári lakosainkat segítsük, a munkanélküli lakosokat, illetve továbbképzésüket” – mondta Orbán Gyöngyi.

A központ létrehozásához az önkormányzat együttműködési stratégiát köt a soroksári vállalatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Márciusban 38 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az ezzel kapcsolatos résztelekről Pásztor Szabolcsot, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatóját kérdeztük.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!