2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

Megszavazták az áremeléseket

Elfogadta a jövő évi költségvetési koncepciót a Fővárosi Közgyűlés. A testület díjemelésekről is döntött.

A közgyűlés elfogadta a közműdíjak emeléséről szóló javaslatokat. Így a temetkezési díj átlagosan 4,2 százalékkal, a kéményseprési díj 4,5, a csatornadíj szintén 4,5 százalékkal emelkedik majd január elsejétől.

A legnagyobb vitát a költségvetési koncepció váltotta ki. Az MSZP-s képviselők a Fidesz beismerő nyilatkozatának nevezték az előterjesztést, amellyel szerintük Tarlós István ellehetetleníti a budapestieket. Tarlós István főpolgármester úgy reagált, 180 milliárdos hiányt hagyott maga mögött az MSZP, amely után a városvezetés most kezelhető költségvetést szeretne. A Fővárosi Közgyűlés végül a 2013. évi költségvetési koncepciót úgy fogadta el, hogy működési hiány nem tervezhető. Új kötelezettség pedig csak új források biztosításával vállalható. A BKV működésére jövőre 40 milliárd forinttal jut majd kevesebb, így a most elfogadott koncepció szerint a rendelkezésre álló forráshoz igazítják majd a szolgáltatást – tudatta a Hír Televízió helyszíni tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!