2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Csúcsteljesítményt nyújt a magyarországi légi közlekedés

A magyarországi légi közlekedés kimagasló éve az idei, az ágazat sok szempontból korábban nem látott csúcsteljesítményt nyújt – mondta Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a nemzetközi polgári repülés napja alkalmából rendezett díjátadón, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint.

  • Csúcsteljesítményt nyújt a magyarországi légi közlekedés

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az utasok számában tavaly a teljes évben elért 13,1 milliós rekordértéket már december elejére felülmúlta. A reptérről most repül a valaha volt legtöbb légitársaság (45), a valaha volt legtöbb menetrend szerinti (134) és a valaha volt legtöbb hosszú távú járat (9). A teherforgalomban a tavalyi, több mint 127 ezer tonnás áruszállítási csúcsérték után az idén új rekord várható – fejtette ki az államtitkár a közlemény szerint.

Mosóczi László hozzátette: csúcsra jár a magyar légiforgalmi szolgálat is, a HungaroControl által kezelt forgalom az elmúlt évi 900 ezres mozgásszám után az idén hétszámjegyűre vált, a társaság történetében először lépi túl az egymilliót.

Felidézte azt is, hogy folyamatosak a létesítmény- és szolgáltatásfejlesztések: a repülőtéren 2018-ban új utasmólót adtak át, megnyílt a repülőtéri szálloda, megtörtént az 1-es futópálya teljes körű felújítása, megkezdődött a Cargo City és a parkolóház kivitelezése. A HungaroControl továbbfejlesztette tavaly átadott távoli irányítótornyát, a Wizz Air a közelmúltban nyitotta meg a Magyarországon egyedülálló technológiával felszerelt képzési központját.

A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) közgyűlése létrejöttének 50. évfordulóján, 1992-ben nyilvánította december 7-ét a nemzetközi polgári repülés napjává. Magyarországon 15 éve ebből az alkalomból adják át a Magyar Polgári Repülésért Érdemérmet, amelynek odaítéléséről idén is közösen döntöttek az ágazat szakmai szervezetei, meghatározó gazdasági társaságai és sportági szövetségei - közölte az ITM.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!