2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Akik a hazára voksoltak 11:00

Globál

Globál: Sikeres autonómiamodellek Európában

  • Globál: Sikeres autonómiamodellek Európában

 

A SEBEK BEGYÓGYULTAK

A 2004 december 5-én tartott referendum eredménytelen volt, köszönhetően a 23 millió románnal való riogatásnak, a gyűlölet és a megosztottság szításának. Megakadályozni azonban csak pár évig tudták a kettős állampolgárság megkönnyítéséről szóló törvényt, amit a második Orbán-kormány alatt, 2010-ben, elsöprő többséggel szavaztak meg az Országgyűlésben. A népszavazás ejtette sebekről Pászkán Zsolt Románia-szakértőt kérdeztük.

SIKERES AUTONÓMIAMODELLEK EURÓPÁBAN

Európában vannak országok, amelyek azért dolgoznak, hogy a náluk élő kisebbségek otthon érezzék magukat. Olyan országok is vannak, amelyek mindig támogatták a határon túli nemzettársaikat, és sohasem kampányoltak saját véreik ellen rövid távú politikai megfontolásból. Az olaszországi Trentino Alto Adige tartományban élő németek autonómiájáról Jánosi Dalma római tudósítónkat, míg a finnországi svédek helyzetéről Bugnyár Zoltánt kérdeztük. A spanyol alkotmány is gáláns önkormányzatiságot ad a baszkoknak katalánoknak, noha ott rendre felmerül a függetlenség ügye is. Tóth Brigitta spanyolországi tudósítónkat kérdeztük a témában.

A VILÁGURALMAT AKARJÁK

Nyugati fogalmak szerint megmagyarázhatatlan Kína teljesítménye és gyarapodása. Sok amerikai és európai szakértő jósolt már elkerülhetetlen gazdasági lassulást, adósságválságot, politikai felfordulást Kínában, csak hogy később ne legyen semmi a hangzatos jóslatokból. A kínai talányról David P. Goldman közgazdász, elemző, az Asia Times újságírója nyilatkozott a XXI. Század Intézetnek adott exkluzív interjúban.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Azt már megszokhattuk, hogy az amerikai elnökválasztás néha olyan, mint egy showműsor. Erre a tapasztalatra erősített rá Trump és Biden, amikor egy időben, de két különböző határszakaszon jelentek meg a napokban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 
Globál: letarolják-e Európát a globalisták? + videó

Globál: letarolják-e Európát a globalisták? + videó

Rohadt kukorica, DDT-s termékek, hamis méz és a többiek, ezek sokkolnak bennünket a napokban Magyarországon. Lassan ráébredünk, honnan és milyen tervek mentén önt el bennünket az Ukrajnából érkező mezőgazdasági termékek hada. De mi az, amit ez ellen tehetünk?
Globál: A pénzvilág központja – a Bank of England + videó

Globál: A pénzvilág központja – a Bank of England + videó

Amerika társadalma romokban, gazdasága a padlón, a morál megmentőért kiált. Mindez pedig annak köszönhető, hogy az ott székelő pénzügyi háttérhatalom ismét teljesen leszívta az ország és lakosai javait, miközben saját vagyonát növelte. A válság súlyos és ezt már néhány politikus is felismerte.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!