2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Globál

Globál: Sikeres autonómiamodellek Európában

 

A SEBEK BEGYÓGYULTAK

A 2004 december 5-én tartott referendum eredménytelen volt, köszönhetően a 23 millió románnal való riogatásnak, a gyűlölet és a megosztottság szításának. Megakadályozni azonban csak pár évig tudták a kettős állampolgárság megkönnyítéséről szóló törvényt, amit a második Orbán-kormány alatt, 2010-ben, elsöprő többséggel szavaztak meg az Országgyűlésben. A népszavazás ejtette sebekről Pászkán Zsolt Románia-szakértőt kérdeztük.

SIKERES AUTONÓMIAMODELLEK EURÓPÁBAN

Európában vannak országok, amelyek azért dolgoznak, hogy a náluk élő kisebbségek otthon érezzék magukat. Olyan országok is vannak, amelyek mindig támogatták a határon túli nemzettársaikat, és sohasem kampányoltak saját véreik ellen rövid távú politikai megfontolásból. Az olaszországi Trentino Alto Adige tartományban élő németek autonómiájáról Jánosi Dalma római tudósítónkat, míg a finnországi svédek helyzetéről Bugnyár Zoltánt kérdeztük. A spanyol alkotmány is gáláns önkormányzatiságot ad a baszkoknak katalánoknak, noha ott rendre felmerül a függetlenség ügye is. Tóth Brigitta spanyolországi tudósítónkat kérdeztük a témában.

A VILÁGURALMAT AKARJÁK

Nyugati fogalmak szerint megmagyarázhatatlan Kína teljesítménye és gyarapodása. Sok amerikai és európai szakértő jósolt már elkerülhetetlen gazdasági lassulást, adósságválságot, politikai felfordulást Kínában, csak hogy később ne legyen semmi a hangzatos jóslatokból. A kínai talányról David P. Goldman közgazdász, elemző, az Asia Times újságírója nyilatkozott a XXI. Század Intézetnek adott exkluzív interjúban.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Globál: CPAC - Konzervatív gondolatok a világról

Többek között Václav Klaus korábbi cseh államfő adott exkluzív interjút kollégánknak, Tóth Gábor a Konzervatív Politikai Akció Konferenciáján, a CPAC-en. 2022. május 21.

Globál: Már az amerikaiak is érzik az olajár drasztikus emelkedését

Vendégünk volt Kiss Rajmund, a Mathias Corvinus Collegium diplomácia műhelyének vezetője. Műsorvezető: Gantner Barnabás. 2022. május 07.

Globál: A nyílt összecsapás felé sodródik-e a NATO és Oroszország?

A stúdióban Szenes Zoltán altábornagy, a Nemzeti közszolgálati Egyetem professzor emeritusa, korábbi vezérkari főnök. Műsorvezető: Gantner Barnabás 2022. április 30.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!