2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Globál

Globál: Milyen karácsonyra készülnek Németországban?

Ismét teljes zárlatot vezettek be Németországban a koronavírus-járvány miatt. Ilyet utoljára tavasszal tapasztalhattak meg az ország lakói. Mekkora lesz az ellenállás és hol tart most a védekezés? Ezzel a témával foglalkozott a Globál című műsorunk.

  • Globál: Milyen karácsonyra készülnek Németországban?

 

Hiába próbálta Berlin szigorral és kéréssel megállítani a koronavírus terjedését, ez úgy tűnik, nem sikerült, ezért január 10-ig bezárnak a nem létszükségleti cikkeket árusító boltok.

A témát Kiszelly Zoltán politológussal jártuk körbe.

Kiszelly Zoltán elmondta, hogy az a tapasztalatuk, hogy a koronafáradtság eléggé elterjedt Németországban, ezt nyáron és az ősz folyamán is tüntetések jelezték. A demonstrációkon több tízezres, a szervezők szerint esetenként százezres nagyság rendben tüntettek a résztvevők az intézkedések ellen – mutatott rá politológus.

Kiszelly felhívta arra is a figyelmet, hogy nem vírustagadók gyűltek össze ezeken a megmozdulásokon, hanem olyanok, akik nem értenek egyet a kormány intézkedéseivel. Elhangzott, hogy korábban a németeknek azt mondták, hogy novemberben kell csak meghúzniuk magukat, egy "hullámtörő lockdown-ra" kérték őket, de nemrégiben már arról tájékoztatták a lakosságot, hogy márciusig ne  is nagyon számítsanak lazításokra.

Gantner Barnabás a járványügyi téma mellett azt is érintette a beszélgetés során a politológussal, hogy Angela Merkel pártja, a Kereszténydemokrata Unió várhatóan januárban nevezi majd meg kancellárjelöltjét.

Teljes adás: 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!