2022. 01. 16. Vasárnap Gusztáv napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Globál

Globál: Magyarország és a Türk Tanács

A Globál stábja a Türk Tanács isztambuli médiakonferenciáján forgatott.

ÉRIC ZEMMOUR ÉS MARINE LE PEN

Rövid időn belül két francia jobboldali elnökjelölt is megfordult a Karmelita kolostorban. Éric Zemmour után ezúttal Marine Le Pennel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök. Vajon európai politikai tényezővé lépett elő a magyar miniszterelnök? Soós Eszter Petronella és Almássy Ferenc Franciaország-szakértőket kérdeztük a témáról.

ELBUKOTT AZ OLASZ LMBTQ-TÖRVÉNYTERVEZET

A római szenátusban nem szavazták meg az LMBTQ-törvényt. A baloldal homofóbiát kiált, a jobboldali pártok szerint azonban már most is LMBTQ agymosás folyik az iskolákban. Római tudósítónkat, Jánosi Dalmát kapcsoltuk.

MAGYARORSZÁG ÉS A TÜRK TANÁCS

Otthonunk Európa, annak is a közepe, és Magyarország az Európai Unió tagja. Egy dologban azonban gazdagabbak vagyunk az összes többi európai népnél és országnál: Isztambultól kezdve egészen az ázsiai kontinens túlsó pereméig él vagy egy tucatnyi nép, amelyik rokonának tartja a magyarokat. Ezt érdemes fejben tartani akkor, amikor a keleti nyitás gazdasági hozadékát értékeljük, esetleg számba vesszük a Türk Tanács féle együttműködést, amelynek munkájában 2018 óta megfigyelőként vesz részt Magyarország. A Globál stábja a Türk Tanács isztambuli médiakonferenciáján forgatott.

HírTV

További epizódok

Globál: Káosz Kazahsztánban

Eddig Közép-Ázsia legnyugodtabb és legstabilabb országának tartották, mégis mindössze pár nap elég volt arra, hogy véres polgárháború szélére sodródjon! Többek között erről is szó volt a Globálban 2022. január 15.

Globál: Ez történt 2021-ben!

Világjárvány, migránsinvázió, Capitolium ostroma. A tavalyi év nem szűkölködött az olyan horderejű eseményekben, amelyek kiszámíthatatlanul írták újra a világ nemzeteinek sorsát. 2022. január 08.

Globál: Akár katonai szövetséget is köthet egymással Kína és Oroszország

Az Európai Bíróság az összes uniós tagállamra rákényszerítené az egyneműek házasságának elismerését. Ez is téma volt az e heti Globálban. 2021. december 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Sikeres autonómiamodellek Európában

Az olaszországi Trentino Alto Adige tartományban élő németek autonómiájáról Jánosi Dalma római tudósítónkat, míg a finnországi svédek helyzetéről Bugnyár Zoltánt kérdeztük az e heti Globálban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!