2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Globál

Globál: London számára a Brexit, a járvány és a rasszizmusellenes tüntetések jelentik a legnagyobb kihívást

Az év végén biztosan véget ér a Brexit miatt elrendelt átmeneti időszak, gazdasági és kereskedelmi megegyezés azonban továbbra sincs. London számára a kilépés mellett a koronavírus-járvány és a rasszizmusellenes tüntetések jelentik a legnagyobb kihívást. Ezekkel a témákkal foglalkoztunk a Globálban.

  • Globál: London számára a Brexit, a járvány és a rasszizmusellenes tüntetések jelentik a legnagyobb kihívást

Nem közeledik az európai uniós és a brit álláspont az uniós kilépés ügyében, pedig már csak néhány hónap van hátra azelőtt, hogy London az utolsó uniós kötelékeket is elvágja. Európai parlamenti képviselők közös állásfoglalásukban azt írják: elfogadhatatlan, hogy a brit küldöttség tetszés szerint szemezget a tárgyalási területekből, közben ragaszkodik az egységes piachoz. Aggályosnak tartják, hogy a brit kormány csak azon kérdésekről akar vitát nyitni, amelyek neki fontosak.

London nem kívánja meghosszabbítani a kétoldalú kapcsolatok rendezését szolgáló átmeneti időszakot. A brit kormány a tárgyalások végleges lezárására tett ígéretet állampolgárainak, Boris Johnson pedig ezt kifejezetten meg is ígérte.

Jelentősen csökkenti a súlyos állapotban lévő koronavírus-betegek halálozási kockázatát egy gyógyszer

Jelentősen csökkenti a súlyos állapotban lévő koronavírus-betegek halálozási kockázatát egy gyógyszer, amely már évtizedek óta létezik. A Nagy-Britanniában Dexamethasone néven bejegyzett, alacsony szteroidtartalmú szer a lélegeztetésre szoruló koronavírus-betegek körében 35 százalékkal, a lélegeztetőgépes kezelést nem igénylő páciensek esetében pedig 20 százalékkal csökkenti a halálozás kockázatát.

240 ezer dózis áll rendelkezésünkre a raktárakban. Ez azt jelenti, hogy a kezelés azonnal elérhető és azt már használják is a kórházakban. Rendkívül büszke vagyok, hogy a felfedezés brit kutatók érdeme, köszönhetően a kormánynak, az egészségügyi hatóságoknak és a tudósoknak

- méltatta a gyógymódot a brit egészségügyi miniszter.

A felfedezésen kívül azonban egyelőre kevés pozitívumot emelhet ki a miniszter.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!