2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Globál

Globál: i. e. 3000-ben lehetett az első bankcsőd + videó

Boros Imrével és Bogár Lászlóval elemeztük azt, hogy vajon mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak.

  • Globál: i. e. 3000-ben lehetett az első bankcsőd + videó

Hogy mikor volt az a pillanat a világtörténelemben, amikor megjelentek azok az erők, amelyek a pénz létezését kihasználva, rátelepedtek a világ egyes régióinak pénzügyi rendszerére, azt nem tanítják az iskolában.

Magunkat azaz az emberi természetet jól ismerve azonban feltételezhető, hogy már időszámításunk előtt háromezer évvel felvetődött a gondolat. Akkor amikor egyesek azzal keresték a kenyerüket, hogy más javait raktározták és a nyilvántartás végett ezért elismervényt adtak. Gyorsan rájöttek, hogy a náluk lévő javakból kölcsönt is adhatnak. Néhányukat elragadhatta a hév és jóval több kölcsönt helyezett ki mint amennyi érték valójában a raktárában volt.

A fedezet nélküli kölcsön aztán vagy bejött, vagy nem. Az utóbbi esetben éppen azoknak okozott a legtöbb gondot, akik az ilyen túlságosan mohó raktárosokra, vagyis ősbankárokra bízták a vagyonukat. A recept – azaz a mohóságé – azóta sem változott. A túlzott pénzkibocsátásnak még a közelmúltban is sokan itták meg a levét.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!