2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Globál

Globál: Hamis életcélokat tukmál a nőkre a feminizmus

Eva Vlaardingerbroek holland filozófus és politikai aktivista szerint a feminizmus boldogtalanságot hozott az európai nőknek.

  • Globál: Hamis életcélokat tukmál a nőkre a feminizmus

Európa sebezhetetlenségének mítosza végleg megsemmisült – ezt mondta Navracsics Tibor a Magyar Atlanti Tanács közgyűlése előtt. 

Azért jött létre eredeti küldetése szerint a Magyar Atlanti Tanács, hogy előmozdítsa Magyarország NATO-csatlakozását, valamint elősegítse az euroatlanti elvek és értékek minél szélesebb körű elfogadását a magyar társadalomban. Az ukrán háború miatt azonban szerepe felértékelődhet. Vendégünk volt Csóti György, a szervezet elnöke. 

További témáink:

  • Neheztel az Európai Unió Indiára, amiért orosz eredetű olajat ad el a vásárlóknak. Hogy mely európai országok vásárolnak így orosz olajat, arról már nem beszél a Bizottság. interjút láthatnak Pártá Szápáti indiai nagykövettel, akit arról is kérdeztünk, hogy hazája számára vajon teher vagy lehetőség, hogy a Föld legnépesebb országává váltak, illetve mikor lesz India állandó tag a Biztonsági Tanácsban.
  • Csóti Györgyöt, a Magyar Atlanti Tanács elnökét arról kérdeztük, vajon tényleg teljes az egység az óceán két partján, vagy az ukrajnai háború olyan feszültségeket teremtett, amelyek akár szakításig is vezethetnek.
  • A német zöldek fokozatosan veszítenek támogatottságukból, még a jobboldali radikális Alternatíva Németországnak párt is megelőzte. Vendégünk volt Dobrowiecki Péter.
  • Eva Vlaardingerbroek holland filozófus és politikai aktivista szerint a feminizmus boldogtalanságot hozott az európai nőknek

 

További epizódok

Globál: Ütések és rúgások a szlovákiai kampányban

Globál: Ütések és rúgások a szlovákiai kampányban

Pofonok és rúgások a szlovákiai választási kampány hajrájában. A világban aligha fordult elő, hogy egy volt miniszterelnök a kamerák kereszttüzében verekedjen össze egy volt belügyminiszterrel. Pozsonyban ezt is összehozták. 2023. szeptember 16.
Globál: Politika és a szélsőségek az Egyesült Államokban

Globál: Politika és a szélsőségek az Egyesült Államokban

Egy anarchista baloldali mozgalom 61 tagja ellen emelt vádat az atlantai ügyészség, egy bíró pedig a Capitolium elleni támadás egyik irányítójának tartott férfit ítélte 22 év börtönre annak ellenére, hogy nem is volt a helyszínen. 2023. szeptember 09.
Globál: Leperegnek a vádak Donald Trumpról

Globál: Leperegnek a vádak Donald Trumpról

Nem ártanak Donald Trump népszerűségének a vádemelések. Az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnökéről az Arizona államban tartózkodó Vajó Zoltánnal beszélgettünk. 2023. szeptember 02.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Lángba borul a Fekete-tenger is

Globál: Lángba borul a Fekete-tenger is

Az oroszok és ukránok totális háborút hirdettek a tenger egészére. Az adásban többek között arra keressük a választ, hogy vajon milyen szabályok vonatkoznak a tengeri hadviselésre és miképpen szabályozzák a Boszporuszon való áthajózást?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!