2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Globál

Globál: Földrengés messzeható politikai következményekkel

A törökök félretették nézeteltéréseiket, a pártok felhagytak a kampánnyal, ebben az időben semmi nem hátráltathatja az életek mentését. A természeti katasztrófa azonban újraírhatja a hatalmi viszonyokat a parlamenti és elnökválasztásra készülő országban.

  • Globál: Földrengés messzeható politikai következményekkel

Sokkhatásra nincs idő, a mentést semmi sem hátráltathatja, perceken-másodperceken múlhatnak emberi életek. A dél-kelet törökországi földrengés egy Magyarországnyi területet érintett, ahol 14 millió ember, törökök, kurduk, arabok élnek.

Az Ankarában dolgozó Egeresi Zoltán turkológustól azt kérdeztük, hogy a parlamenti és elnökválasztásra készülő országban mennyire tudták félretenni a politikát a mentés idejére, illetve a katasztrófának milyen következményei lesznek a hatalomra nézve.

További témáink: 

  • A semlegesség a hidegháború idején jó üzlet volt a finneknek, de ez már történelem. Finnország tervezett NATO csatlakozásáról Henri Vanhanen biztonságpolitikai szakértőt kérdezzük.
  • Több mint lufi! Az amerikaiak azt mondják kínai kémléggömböt lőttek le, a kínaiak szerint egy irányíthatatlanná vált meteorológiai ballon szelte át az amerikai légteret. A mindent látó műholdak korában miért használna bárki is, évtizedekkel korábban használt felderítő eszközt? Somkuti Bálintot kérdezzük erről.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Globál Extra – Mit művel Macron? + videó

Globál Extra – Mit művel Macron? + videó

Nagyon kell figyelni mit is lép a francia elnök mostanában. Macron ugyanis már a békekötés időszakára készül. Erről beszélt Boros Imre és Bogár László a Global Extra című műsorunkban Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!