2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Közelünkben a Kelet 03:00

Globál

Globál – Economist: többen haltak meg az energiaárak emelkedése miatt, mint az orosz-ukrán háborúban

Egyre több országnak van elege a pénzügy háttérhatalmak manipulációiból és saját érdekeit kezdi el képviselni, többek közt úgy, hogy biztosítják maguknak az energiahordozókat. A témáról Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezető Boros Imre közgazdászt kérdezte Globál című műsorunkban.

  • Globál – Economist: többen haltak meg az energiaárak emelkedése miatt, mint az orosz-ukrán háborúban

Hatvannyolcezer ember halálát okozta a magas energiaár Európában tavaly – számolt be az Economist. A jelenség nem új, a szankciók, főleg az energiaszankciók már a háború első évében több halálos áldozatot szedtek, mint maguk az ukrajnai harcok.

Az európaiak felháborodottak és elkeseredettek.

Az energiaárak, a gázolajtámogatások megszüntetése miatt kialakult országos tüntetéssorozat Németországban is megmutatta, hogy bizony gyorsan kicsúszhat a talaj egy ország – és ezzel egy kormány – alól akkor, ha ezt nem veszi figyelemebe és energia nélkül marad. Ezért is használja egyre több ország a magyar receptet és keres a megszokottól eltérő piacokon energiahordozót, immár bármi áron.

Az igaz, hogy közben ugyanezen kormányok nem győzik bőszen hangsúlyozni, hogy az energiaszankciók Oroszországgal szemben mennyire hatásosak és, hogy ettől majd Oroszország jól térdre rogy, de ebben – most már látszik – maguk sem hisznek egy percig sem.

Míg a háború elején sokan titkon megkerülték a szankciókat. Például úgymond átcímkézték az orosz olajszállító hajókat, azaz lecserélték rajtuk a zászlókat, addig mára a látszatra sem ügyelnek. Több európai országról kiderült, hogy több olajat gázt vásárolt a háború második évében Oroszországtól, mint korábban.

A témáról Boros Imre közgazdászt kérdezte Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezető:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Globál: letarolják-e Európát a globalisták? + videó

Globál: letarolják-e Európát a globalisták? + videó

Rohadt kukorica, DDT-s termékek, hamis méz és a többiek, ezek sokkolnak bennünket a napokban Magyarországon. Lassan ráébredünk, honnan és milyen tervek mentén önt el bennünket az Ukrajnából érkező mezőgazdasági termékek hada. De mi az, amit ez ellen tehetünk?
Globál: A pénzvilág központja – a Bank of England + videó

Globál: A pénzvilág központja – a Bank of England + videó

Amerika társadalma romokban, gazdasága a padlón, a morál megmentőért kiált. Mindez pedig annak köszönhető, hogy az ott székelő pénzügyi háttérhatalom ismét teljesen leszívta az ország és lakosai javait, miközben saját vagyonát növelte. A válság súlyos és ezt már néhány politikus is felismerte.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!