2022. 07. 02. Szombat Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Globál

Globál: CPAC - Konzervatív gondolatok a világról

Biztos receptet adott a győzelemre a nyugati konzervatív pártoknak Orbán Viktor. A miniszterelnök a Konzervatív Politikai Akció Konferenciáján, a CPAC-en ismertette a siker titkát, 12 pontba szedve. A kérdés az, hogy a nyugati konzervatívoknak lesz-e hite, ereje és kitartása azoknak a hosszú és durva csatáknak a megvívására, amelyek a magyar konzervatív erők számára olyan jól ismertek.

Adásunk első felében a győzelemre szomjazó amerikai konzervatívok budapesti konferenciáján forgatott anyagunkat mutattuk be. 

Kollégánk, Tóth Gábor interjút készített

  • Ben Ferguson televíziós és rádiós műsorvezetővel, 
  • Václav Klaus korábbi cseh államfővel
  • Jerzy Kwasniewskivel, az Ordo Iuris lengyel konzervatív jogi kutatóközpont társalapítójával és igazgatótanácsi elnökével.

További témáink: 

  • Kelet-Ázsiában is átrendezi a politikai erőviszonyokat az új hidegháború. Európával ellentétben itt azonban országok többsége nem sorakozott fel az Egyesült Államok mögé - Oroszország ellenében. A kivétel természetesen Japán - Dél-Korea, Tajvan és Szingapúr társaságában. De valóban sziklaszilárd Tokió és Washington szövetsége? Erről kérdeztük a Tokiói Keresztény Egyetem docensét, Stephen Nagy nemzetközi hírű Japán kutatót.
  • A síita Hezbollah és annak maronita keresztény szövetségese elvesztette a parlamenti többséget Libanonban. Ezt az eredményt hozta parlamenti választás, amelyet az Európai Unió 200 fős megfigyelő missziója követett a helyszínen. A misszió vezetésére Hölvényi György európai parlamenti képviselőt kérte fel Joseph Borrell kül- és biztonságpolitikai főképviselő.

Teljes adás: 

 

 

 

További epizódok

Globál: Nem egységes Európa a fejlesztések terén

A magyar hadsereg helyzetéről, a NATO tervekről, hazai fejlesztésekről beszélgettünk Maróth Gáspárral, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárával. 2022. június 25.

Globál: Háborús infláció

Háborús infláció, háborús költségvetés - egyre gyorsul a pénzromlás és a gyorsan változó gazdasági környezetben mit ér a büdzsé? Többek között erre keresi a választ a Globál. 2022. június 18.

Globál: Vérre menő energiaügyek

Mindenképpen elvennék a magyaroktól az olcsó orosz olajat - ötletként előkerült az importvám és az ársapka megszüntetése is. Műsorvezető: Gantner Barnabás. 2022. június 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!