2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Globál

Globál - Az angolszász pénzbirodalom agóniája + videó

Donald Trump tarol az előválasztásokon! Ha ismét ő lesz az amerikai elnök kiebrudalják-e végre a pénzügyi háttérhatalmat az Egyesült Államokból? Erről is beszélgetett Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

  • Globál - Az angolszász pénzbirodalom agóniája + videó

A FED-részvényeket birtokló nyolc család 1928-ban kivette pénzét a részvénypiacból, ami megnehezítette az emberek pénzhez jutását. A gazdaság hanyatlani kezdett, ezért az emberek eladták részvényeiket, hogy pénzhez jussanak. A részvénypiac közel volt az összeomláshoz. A Nagy Hanyatlás következett. A következõkben a nyolc család visszavonult a részvénypiacra és vállalatokat vásárolt fel a dollár lecsökkent értékén. Az elsõ súlyos összeomlás óta a központi jegybank – becslések szerint - hét alkalommal manipulálta így piacot.

Mi is késztette az addig Angiában székelő pénzügyi háttérhatalmat arra, hogy Amerikába helyezze át központját?

Az Egyesült Államokban ugyanis biztos volt az angolszász fölény, annak ellenére, hogy a kérdésre, hogy egy átlag amerikai hova vezeti származását vissza, még ma is több mint kétszer annyi a német, mint az angol válasz. A közös hivatalos nyelv mégis angol lett. A dollár kapcsán megújult angolszász pénzbirodalom pedig szárnyalni kezdett a két világháború következtében.

A nemzetközi jog ugyan tiltja, hogy semleges állam kölcsönöket nyújtson a hadviselő feleknek, ez azonban nem akadályozta sem a Morgan, sem a Rockefeller érdekeltséget, hogy a nemzetközi kereskedelem elősegítése címén hatalmas hadikölcsönöket nyújtsanak Angliának, Franciaországnak és Oroszországnak is. Ezt a hatalmas méretű hitelezést a Wall Street számára az tette lehetővé, hogy a FED tulajdonosai azonosak voltak a Wall Street két domináns érdekcsoportjának a tulajdonosaival. A privát FED pénzkibocsátási technikái lehetővé tették korlátlan mennyiségű pénz kreálását a nemzetközi hitelezés számára.

Teljes adás: 

Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Globál extra - Nagyon kemény időszak van előttünk + videó

Globál extra - Nagyon kemény időszak van előttünk + videó

Igaza van Vucic szerb elnöknek abban, hogy háborús helyzet előtt állunk Európában, amit csak okos politikával lehet elkerülni. Erről beszélt a Globál extra című műsorunkban Boros Imre és Bogár László Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
Globál - Nem sokáig hányhat már az EU fittyet az európaiakra + videó

Globál - Nem sokáig hányhat már az EU fittyet az európaiakra + videó

Hiba nyertek a nemzeti pártok szinte mindenhol Európában, a globalista erők megpróbálják mindenhol lenyomni őket. Meddig hányhat fittyet az európai választókra a pénzügyi háttérhatalom? Erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel a Globál című műsorban.
Globál extra - Beleszállt Zelenszkij Trumpba + videó

Globál extra - Beleszállt Zelenszkij Trumpba + videó

Beleszállt Zelenszkij Trumpba, azt üzente neki, ha van béketerve azt most mondja el, ne a választások után. Erről beszélt a Globál Extra című műsorunkban Boros Imre és Bogár László Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!