2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Globál

Globál: Az amerikai kivonulás megváltoztatja a közel-keleti erőviszonyokat

  • Globál: Az amerikai kivonulás megváltoztatja a közel-keleti erőviszonyokat

Az amerikai hadsereg kivonult, menekülnek a nyugati országok állampolgárai Afganisztánból - a tálibok gyakorlatilag puskalövés nélkül bevették a fővárost, Kabult. Mit jelent mindez Afganisztán, a Közel-Kelet és Európa társadalmai számára? Ezzel a témával is foglalkozott az e heti Globál.

Nagyot fordult a világ augusztusban Afganisztánban. Joe Biden még májusban jelentette be, hogy szeptember elsejéig az amerikai haderő elhagyja Afganisztánt.

Az amerikai katonák július óta fokozatosan adták át a védekezési feladatokat a kormányhoz hű afgán haderőnek. Aztán egyre több hír érkezett a kormányellenes tálib lázadók előretöréséről. Egymás után vették be a városokat, harcokról azonban csak elvétve érkeztek felvételek.

Mire Washington, a NATO és a világ észbekapott, addigra a milicisták bevették az egész országot. És következett a dráma, amelyet a nemzetközi sajtó azonnal az amerikaiak 1975-ös vietnami kivonulásához hasonlított.

A témáról a stúdióban Wagner Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet Közép-Ázsia szakértőjével beszélgettünk. Az izraeli Jeruzsálemből pedig Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai elemzőt kapcsoltuk. 

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Globál: CPAC – Konzervatív gondolatok a világról

Globál: CPAC – Konzervatív gondolatok a világról

Mindössze három és fél hónap és az Egyesült Államokban újraosztják a politikai lapokat. A tengerentúlon hamarosan minden a figyelem a november 8-i félidős választásokra terelődik. A Republikánus Párt a jövő héten Dallasban, a CPAC-konferencián fújja meg a csatakürtöt. A nyitóbeszédet Orbán Viktor miniszterelnök tartja. Adásunkban felidézzük a májusi budapesti CPAC-találkozó legérdekesebb beszédjeit és interjúit. 2022. július 30.
Globál: Minden másképp lesz

Globál: Minden másképp lesz

Élelmiszer- és energiaárrobbanás sokkolja a világot, de még a megsokszorozódó árakon sem biztos az ellátás. A megpróbáltatások még az olyan jómódú régiókban is a feje tetejére állítja az életet, mint Nyugat-Európa. Ilyen helyzetben kell helytállnia Magyarországnak. 2022. július 16.
Globál: Manfred Weber bedobná a közösbe a Magyarországra érkező gázt is

Globál: Manfred Weber bedobná a közösbe a Magyarországra érkező gázt is

A stúdióban Litkei Mátéval és Talabér Krisztiánnal beszélgetett Gantner Barnabás műsorvezető. A brit válságról Heckenast László tudósítónkat kérdeztük. 2022. július 09.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Háborús infláció

Globál: Háborús infláció

Háborús infláció, háborús költségvetés - egyre gyorsul a pénzromlás és a gyorsan változó gazdasági környezetben mit ér a büdzsé? Többek között erre keresi a választ a Globál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!