2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Globál

Globál: A törökök már építik a maguk Paks II. atomerőművét

A Globál Akkuyuban forgatott, ahol épül Törökország első atomerőműve. Ugyanolyan blokkok termelik majd itt az áramot hamarosan, mint amilyeneket Paksra is tervezett a Roszatom.

  • Globál: A törökök már építik a maguk Paks II. atomerőművét

Törökország az atomenergia mellett tette le voksát, 2025-től az Akkuyu atomerőmű fokozatosan elindul, a tervek szerint a török elektromos áramtermelés 10 százalékát biztosítja majd. Emellett oroszlánrészt vállal a török zöldítési folyamatban is, kiválthat számos jóval szennyezőbb szén és gázerőművet. Lehetőségünk volt bepillantást nyerni az atomerőmű építkezésére, amely azért is érdekes, mert az épülő Paks II Atomerőműben éppen ilyen blokkok termelik majd az áramot.

További témáink: 

  • Kormányválság után magyar miniszterelnöke lehet Szlovákiának. Lemondott Eduard Heger kormányfő, helyét szakértői kormány veheti át, amelynek fejeként Ódor Lajost, a Szlovák Központi Bank alelnökét jelölte ki az államfő.
  • A CPAC konferencián Martin Helme, az Észt Konzervatív Néppárt elnöke azt mondta, megérti Magyarország Ukrajnával kapcsolatos álláspontját, mert hazánk a saját jól megfontolt nemzeti érdekeit tartja szem előtt. Hozzátette azonban, hogy a magyar kormány álláspontját eltorzítják Észtországban. Az észt politikus kameránknak arról is beszélt, hogy a nyugati világ a teljes gazdasági és politikai összeomlás felé sodródik.
  • Ausztriában is nagyon kiszámíthatatlanná vált a politika, noha a tervek szerint csak jövőre tartanak választást. Harald Vilimsky az Osztrák Szabadságpárt európai parlamenti képviselője beszélt erről a CPAC konzervatív konferencián. A politikus szerint felborultak az erőviszonyok nyugati szomszédunknál, akár még az osztrák kommunisták is visszatérhetnek a nagypolitikába.

 Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!