2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Globál: A szaúdi olajlétesítmény elleni támadás és következményei

Hír TV

2019. szeptember 24., kedd 23:00

A Globál eheti adásában Gantner Barnabás műsorvezető a szaúdi dróntámadás következményeit elemezte vendégeivel, N. Rózsa Erzsébettel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárával és a Századvég Gazdaságkutató Intézetének vezető elemzőjével, Regős Gáborral.

Milyen következménye lesz a szaúdi olajfinomító elleni támadásnak? Lesz-e háború az Egyesült Államok és Irán között? Emelkedik-e az olaj ára?

Franciaország, Németország és Nagy-Britannia vezetői egyértelműen Iránt tették felelőssé a szaúdi olajlétesítmények ellen végrehajtott támadásért. Mi is történhetett pontosan, illetve milyen következményei lehetnek mindennek, például az olaj árára vonatkozóan? A műsor központi témája erről szólt, melyet N. Rózsa Erzsébettel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárával beszélt meg a műsorvezető Gantner Barnabás, a szeptember 14-ei Aramco Állami Olajvállalat elleni dróntámadás kapcsán.

A Századvég Gazdaságkutató Intézetének vezető elemzője, Regős Gábor értelmezte az események utáni napok olajárainak megugrását, valamint a kialakult helyzetet. A magyar vonatkozások tekintetében a közvetlen és a közvetett inflációs hatások, a benzin és a dízel árai összefüggenek. Többek között erről is beszélt a vezető elemző.

Teljes adás:

Hír TV