2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Közelünkben a Kelet 03:00

Európai híradó

Európai híradó: Tényanyagok nélkül politikai vádaskodás folyik

Még mindig nem unják! Az Európai Parlamentben ismét a magyar és a lengyel jogállamiság helyzete volt a téma. Általánosságokból sokat, konkrétumokból azonban szinte semmit nem hallhatott az a kevés képviselő, aki kíváncsi volt a vitára. Másnap határozatot is elfogadtak, szégyenpadra ültetve a két országot. Igaz ez senkit semmire sem kötelez, a cirkusz tehát folytatódhat.

  • Európai híradó: Tényanyagok nélkül politikai vádaskodás folyik

Idén első alkalommal ült össze az Európai Parlament Strasbourgban, de már most is a magyar és lengyel jogállamiság helyzete volt a téma.

Az Európai Parlament 2018-ban döntött úgy, hogy Magyarország ellen a legszigorúbb büntetést, vagyis a hetes cikkely szerinti eljárást kell alkalmazni. A dokumentum szerzőjét, Judith Sargentini holland zöldpárti politikust állva tapsolták támogatói, de volt, aki megsimogatta, más megpuszilta.

Interjú Trócsányi Lászlóval

„Mi a véleménye arról a vitáról, ami a magyar jogállamiság helyzetéről zajlott a plenáris teremben?”

– kérdezte Zöldhegyi Katalin Trócsányi Lászlót, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét.

„A helyzet az, hogy egy belpolitikai, tartalmi vita emelkedett a parlamentnek a színterére. Ez nem szolgálja Európa egységét és azt gondolom, hogy sokkal inkább a szakadékokat tudja erősíteni. Minden országnak van belpolitikai vitája. Ez természetes, ez az életnek a rendje. Én azt gondolom, hogy a belpolitikai vitáknak a helye az az adott országban van, és az Európai Parlamentnek nem ez lenne a feladata. Az Európai Parlament túlterjeszkedik a hatáskörén akkor is, amikor belpolitikai kérdéseket olyan izgalommal tárgyal – most hozzá kell tenni, csak néhányan voltak a teremben, de egy túlfűtött légkört akartak bizonyítani és mindenfajta tényanyagok nélkül politikai vádaskodás folyik.”

– felelte Trócsányi László.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó – Deutsch Tamás: Brüsszel háborúpárti + videó

Európai híradó – Deutsch Tamás: Brüsszel háborúpárti + videó

Az egyre szélesedő gazdatüntetések Strasbourgot is elérték. Miközben az európai parlament négy napos plenáris ülését tartotta, az épület környéket megszállták a traktorok. Az Európai Híradóban Deutsch Tamással, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével beszélgettünk a témáról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!