2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Európai Híradó 03:40

Európai híradó

Európai híradó: Manfred Weber ismertebb Magyarországon, mint a saját hazájában

Most, hogy már nincs mit tárgyalni a Brexit kapcsán, Michel Barnier új lehetőségeket és kihívásokat keresett magának, az Európai Bizottság új elnöke szeretne lenni. Az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója azt mondta egy korábbi interjúban, hogy az EP-választás után is szeretne hasznos lenni. Yann P. Caspar, a Visegrád Post újságírója a Hír TV Európai híradó című műsorában kiemelte: elhangzott a napokban, hogy Emmanuel Macron francia elnök készen állna együttműködni Michel Barnier-val.

  • Európai híradó: Manfred Weber ismertebb Magyarországon, mint a saját hazájában

Yann P. Caspar hozzátette: Macron a francia liberális baloldalról származó politikus, míg Barnier a francia liberális jobboldalról származik.

Az újságíró hozzátette: meg kell érteni, hogy mi folyik a francia politikában már lassan 40 éve. A jobboldal hátat fordított a nemzetnek, mert fontosabbnak tartotta a nyitott piacgazdaságot.

A baloldal pedig elárulta a saját népét, mert számára fontosabb volt az európai integráció

- fogalmazott.

Öt évvel ezelőtt már indult a bizottsági székért Michel Barnier és Orbán Viktor is támogatta őt ebben, de akkor alul maradt Junckerrel szemben. Ezzel kapcsolatban Yann P. Caspar kiemelte: Jean-Claude Juncker azért nyert 2014-ben, mert a németek jelöltje volt.

Bárki, aki közelről nézi az európai uniós ügyeket, pontosan tudja, hogy az EU ebben a formában elsősorban német gazdasági és politikai érdekeket szolgál

- tette hozzá. Elmondta, hogy az utóbbi napokban apró feszültség érezhető Párizs és Berlin között. A kérdés az, Franciaországnak lesz-e olyan akarata, hogy beleáll egy konfliktusba a berlini érdekekkel szemben.

Déri Stefi azon kérdésére, elfogadható lenne-e a magyar miniszterelnök számára Michel Barnier, Yann P. Casper úgy fogalmazott: mindenképp elfogadhatóbb, mint Manfred Weber, mert legalább teljesen új alapokon lehetne tárgyalásokat elkezdeni.

Kiderült, hogy Manfred Weber egyáltalán nem karizmatikus és ismertebb személy Magyarországon, mint Németországban

- jelentette ki.

Hír TV

További epizódok

Európai híradó: Magyarország küszöbén áll annak, hogy uniós pénzekhez jusson, ez felcukkota a baloldalt

Európai híradó: Magyarország küszöbén áll annak, hogy uniós pénzekhez jusson, ez felcukkota a baloldalt

Magyarország aláírhatja a megállapodást a felzárkóztatási és helyreállítási forrásokról. Jövőre érkezhet meg az uniós pénz. 2022. november 27.
Európai híradó: Az Orbán-kormánnyal kritikus jelentéstevők nem tartják elegendőnek a magyar vállalásokat

Európai híradó: Az Orbán-kormánnyal kritikus jelentéstevők nem tartják elegendőnek a magyar vállalásokat

Minden javaslatot megfontolt Magyarország az uniós pénzek hatékony felhasználására - mondta Varga Judit a HírTV-nek Brüsszelben az Általános Ügyek tanácsülése előtt. Az Európai Parlament balliberális és népppárti frakciói továbbra is támadják a megegyezést, miközben a magyar kormány a nyár óta intenzív és konstruktív tárgyalásokat folytat az Európai Bizottsággal a 17 magyar vállalás teljesítéséről. 2022. november 20.
Európai híradó: Az európai és a magyar baloldal leszavazta az uniós források olajipari felhasználását

Európai híradó: Az európai és a magyar baloldal leszavazta az uniós források olajipari felhasználását

Az Európai Parlament baloldali többsége leszavazta, hogy uniós forrásokat olajipari beruházásokra lehessen fordítani. Deutsch Tamást, a Fidesz EP-i képviselőinek delegációvezetőjét kérdeztük. 2022. november 13.

Legfrissebb híreink

Életmentő kézikönyv szülőknek

Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

A november végén megjelenő könyv teljes bevétele a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját segíti. https://gdehu.hit.gemius.pl/hitredir/id=zaqQBKr8d5j6Yqlm89ASGOV1ze.RbQL4gV5yIUAfKhj.y7/fastid=ngumqjseoqaosjbbpkdlokwalzlg/stparam=ubiidsqtio/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://mfb.hu/kik-vagyunk/szent-marton-gyermekmento-szolgalat-s2521?utm_source=hirtv_nyito&utm_medium=PR&utm_campaign=SZM_kezikonyv_2022

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó: súlyosan egyoldalú „tényfeltárás” várható Budapesten

Európai híradó: súlyosan egyoldalú „tényfeltárás” várható Budapesten

Szélsőségesen egyoldalú programot állított össze az EP oktatási és kulturális szakbizottsága a jövő heti, budapesti látogatásukra. Deutsch Tamás szerint ordító a politikai aránytalanság a baloldali politikai szereplők, a kormánykritikus intézmények, valamint civilszervezetek javára. A Fidesz EP-képviselője úgy látja, mindez tudatos politikai szándékot takar.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!