2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Európai híradó

Európai híradó: Manfred Weber ismertebb Magyarországon, mint a saját hazájában

Most, hogy már nincs mit tárgyalni a Brexit kapcsán, Michel Barnier új lehetőségeket és kihívásokat keresett magának, az Európai Bizottság új elnöke szeretne lenni. Az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója azt mondta egy korábbi interjúban, hogy az EP-választás után is szeretne hasznos lenni. Yann P. Caspar, a Visegrád Post újságírója a Hír TV Európai híradó című műsorában kiemelte: elhangzott a napokban, hogy Emmanuel Macron francia elnök készen állna együttműködni Michel Barnier-val.

  • Európai híradó: Manfred Weber ismertebb Magyarországon, mint a saját hazájában

Yann P. Caspar hozzátette: Macron a francia liberális baloldalról származó politikus, míg Barnier a francia liberális jobboldalról származik.

Az újságíró hozzátette: meg kell érteni, hogy mi folyik a francia politikában már lassan 40 éve. A jobboldal hátat fordított a nemzetnek, mert fontosabbnak tartotta a nyitott piacgazdaságot.

A baloldal pedig elárulta a saját népét, mert számára fontosabb volt az európai integráció

- fogalmazott.

Öt évvel ezelőtt már indult a bizottsági székért Michel Barnier és Orbán Viktor is támogatta őt ebben, de akkor alul maradt Junckerrel szemben. Ezzel kapcsolatban Yann P. Caspar kiemelte: Jean-Claude Juncker azért nyert 2014-ben, mert a németek jelöltje volt.

Bárki, aki közelről nézi az európai uniós ügyeket, pontosan tudja, hogy az EU ebben a formában elsősorban német gazdasági és politikai érdekeket szolgál

- tette hozzá. Elmondta, hogy az utóbbi napokban apró feszültség érezhető Párizs és Berlin között. A kérdés az, Franciaországnak lesz-e olyan akarata, hogy beleáll egy konfliktusba a berlini érdekekkel szemben.

Déri Stefi azon kérdésére, elfogadható lenne-e a magyar miniszterelnök számára Michel Barnier, Yann P. Casper úgy fogalmazott: mindenképp elfogadhatóbb, mint Manfred Weber, mert legalább teljesen új alapokon lehetne tárgyalásokat elkezdeni.

Kiderült, hogy Manfred Weber egyáltalán nem karizmatikus és ismertebb személy Magyarországon, mint Németországban

- jelentette ki.

Hír TV

További epizódok

Európai híradó - Deutsch Tamás: Brüsszel törvénytelenül tartja vissza a magyar pénzeket + videó

Európai híradó - Deutsch Tamás: Brüsszel törvénytelenül tartja vissza a magyar pénzeket + videó

Sokadik magyar vita az Európai Parlamentben, a 720-ból 20 képviselőt érdekelt az újabb jogállamisági vádaskodás. 2023. november 26.
Európai híradó: A Politico paranoidnak tekinti az MCC tanulmányát

Európai híradó: A Politico paranoidnak tekinti az MCC tanulmányát

A hét legizgalmasabb híreivel jelentkezik ezúttal is az Európai híradó, benne az Ukrajna EU-csatlakozási törekvéseiről, miközben szembemennek az EU elvárásaival. 2023. november 19.
Európai híradó – Deutsch Tamás: Ukrajna négy csatlakozási feltételt nem teljesített

Európai híradó – Deutsch Tamás: Ukrajna négy csatlakozási feltételt nem teljesített

Az Európai Bizottság megnyitná a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, miközben az ország háborúban áll és határai sem stabilak. 2023. november 12.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!