2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Európai híradó

Európai híradó: hazánk álláspontja változatlan a migráció és Ukrajna ügyében is

Magyarország pozíciója Ukrajnával kapcsolatban nem változott, hazánk humanitárius segítséget nyújt szomszédjának - mondta az Európai Híradónak Orbán Balázs. A miniszterelnök politikai igazgatója az uniós csúcs kapcsán arról is beszélt Zöldhegyi Katalinnak Brüsszelben, hogy egyre bővül azoknak a tagállamoknak a listája, amelyek az illegális migrációs folyamatok miatt szigorúbb határvédelmet szeretnének.

  • Európai híradó: hazánk álláspontja változatlan a migráció és Ukrajna ügyében is

Egyre több olyan tagállam van, amely követeli azt erős határvédelmet - mondta az Európai Híradónak múlt hét csütörtök-pénteki uniós csúcs után Orbán Balázs.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy azért nő liberális migrációs politikát ellenzők tábora, mert a bevándorlók száma megközelíti a 2015-16-os bevándorlási hullám adatait.

Ursula von der Leyen a csúcstalálkozó után megváltozott álláspontjáról beszéltvagyis arról, hogy az Európai Unió meg kívánja erősíteni külső határait, és anyagi támogatást ígért a határvédelemhez szükséges eszközök beszerzéséhez.

Orbán Balázs az ukrán háborúval kapcsolatban azt mondta az Európai Híradónak,

Magyarország álláspontja változatlan. Hazánk humanitárius segítséget nyújt Kijevnek, az Európai Unión keresztül hozzájárul az ukrán állam működőképességének fenntartásához és támogatja az ország európai integrációs törekvéseit azzal a feltétellel, hogy Kijev teljesíti az európai kritériumokat.

A miniszterelnök politikai igazgatója aláhúzta,

a magyar kormány álláspontja szerint a konfliktus rendezésének módja a mielőbbi tűzszünet, majd a béketárgyalások, ezt követően pedig a hosszú távú béketerv kialakítása.

További témáink: 

  • A héten az unió fővárosába látogatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Beszédet mondott az Európai Parlamentben, majd az uniós csúcstalálkozón a tagállamok vezetőivel találkozott: további fegyvereket, harci repülőket kért a háború folytatásához. zelenszkij reményét fejezte ki, hogy még idén megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások ukrajnával. Ursula von der Leyen bizottsági elnök ugyankkor arra figyelmeztetett, hogy a csatlakozáshoz számos feltételt kell teljesítenie a kijevi kormánynak.
  • Napokon belül újabb szankciós csomagot jelenthet be az Európai Bizottság. az orosz nukleáris energia tilalmát a magyar kormány megvétózhatja.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!