2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Európai híradó

Európai híradó: hazánk álláspontja változatlan a migráció és Ukrajna ügyében is

Magyarország pozíciója Ukrajnával kapcsolatban nem változott, hazánk humanitárius segítséget nyújt szomszédjának - mondta az Európai Híradónak Orbán Balázs. A miniszterelnök politikai igazgatója az uniós csúcs kapcsán arról is beszélt Zöldhegyi Katalinnak Brüsszelben, hogy egyre bővül azoknak a tagállamoknak a listája, amelyek az illegális migrációs folyamatok miatt szigorúbb határvédelmet szeretnének.

  • Európai híradó: hazánk álláspontja változatlan a migráció és Ukrajna ügyében is

Egyre több olyan tagállam van, amely követeli azt erős határvédelmet - mondta az Európai Híradónak múlt hét csütörtök-pénteki uniós csúcs után Orbán Balázs.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy azért nő liberális migrációs politikát ellenzők tábora, mert a bevándorlók száma megközelíti a 2015-16-os bevándorlási hullám adatait.

Ursula von der Leyen a csúcstalálkozó után megváltozott álláspontjáról beszéltvagyis arról, hogy az Európai Unió meg kívánja erősíteni külső határait, és anyagi támogatást ígért a határvédelemhez szükséges eszközök beszerzéséhez.

Orbán Balázs az ukrán háborúval kapcsolatban azt mondta az Európai Híradónak,

Magyarország álláspontja változatlan. Hazánk humanitárius segítséget nyújt Kijevnek, az Európai Unión keresztül hozzájárul az ukrán állam működőképességének fenntartásához és támogatja az ország európai integrációs törekvéseit azzal a feltétellel, hogy Kijev teljesíti az európai kritériumokat.

A miniszterelnök politikai igazgatója aláhúzta,

a magyar kormány álláspontja szerint a konfliktus rendezésének módja a mielőbbi tűzszünet, majd a béketárgyalások, ezt követően pedig a hosszú távú béketerv kialakítása.

További témáink: 

  • A héten az unió fővárosába látogatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Beszédet mondott az Európai Parlamentben, majd az uniós csúcstalálkozón a tagállamok vezetőivel találkozott: további fegyvereket, harci repülőket kért a háború folytatásához. zelenszkij reményét fejezte ki, hogy még idén megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások ukrajnával. Ursula von der Leyen bizottsági elnök ugyankkor arra figyelmeztetett, hogy a csatlakozáshoz számos feltételt kell teljesítenie a kijevi kormánynak.
  • Napokon belül újabb szankciós csomagot jelenthet be az Európai Bizottság. az orosz nukleáris energia tilalmát a magyar kormány megvétózhatja.

Teljes adás: 

 

További epizódok

Európai híradó – Gál Kinga: az ukrán uniós csatlakozás egy feltétele nem teljesült, a kisebbségi jogok

Európai híradó – Gál Kinga: az ukrán uniós csatlakozás egy feltétele nem teljesült, a kisebbségi jogok

Még az idén megkezdődhetnek az Ukrajna Európai Uniós csatlakozásával kapcsolatos tárgyalások. Magyarország viszont addig nem támogatja ezt, amíg a kárpátaljai magyarok jogait nem biztosítják. 2023. október 01.
Európai híradó: Tarthatatlan a migrációs helyzet a magyar-szerb határon

Európai híradó: Tarthatatlan a migrációs helyzet a magyar-szerb határon

A Vajdaságba is várnák Ursula Von der Leyent, hogy személyesen tapasztalja meg az illegális migráció okozta állapotokat. A határmenti településeken mindennaposak a migránsok közötti összecsapások. 2023. szeptember 24.
Európai híradó - Hidvéghi Balázs: Ukrajna kapcsán Európa óriási áldozatot vállal és vár el az állampolgáraitól

Európai híradó - Hidvéghi Balázs: Ukrajna kapcsán Európa óriási áldozatot vállal és vár el az állampolgáraitól

Az Európai Híradó legújabb adásában Zöldhegyi Katalin Hidvéghi Balázzsal, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével, Várhelyi Olivérrel, ez Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosával és Győri Enikővel, a a Fidesz EP-képviselőjével beszélgetett. 2023. szeptember 17.

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó: Újabb uniós támogatás Ukrajnának

Európai híradó: Újabb uniós támogatás Ukrajnának

Az ukrajnai emberek bátorsága, ereje és kitartó reménye az egyesült Európa békéjének és jólétének jövőjében ösztönzést jelent minden európai számára – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke az ukrán függetlenség napján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!