2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Európai híradó

Európai híradó: Gazdasági recessziót hozhat a koronavírus?

A Hír TV Európai Híradó című műsorának Németh Dávid a K and H vezető elemzője és Marácz László az Amszterdami Egyetem tanára volt a vendége. A műsor első felében a koronavírus gazdasági hatásairól lesz szó, míg az adás második felében a hollandiai migrációs helyzet lesz a téma.

  • Európai híradó: Gazdasági recessziót hozhat a koronavírus?

Gazdasági recessziót hoz a koronavírus? 

Pánik még nincs, de az ázsiai tőzsdék már korábban lejtmenetbe kapcsoltak. A koronavírus olaszországi megjelenése után pedig az európai és amerikai börzék is nagyot estek. A turizmus romokban, a kínai gyárak csak félgőzzel termelnek, a nemzetközi ellátási láncok akadoznak, a lakosság immár Európában is tartós élelmiszer-vásárlásba kezdett.

A Hír TV Európai Híradó című műsorában azzal foglalkozunk, hogy vajon lesz-e világgazdasági válság a koronavírus-járványnak köszönhetően? 

Kína most már a világ GDP-jének több, mint 10%-át, inkább 15%-át adja, ez is visszaveti durván 0,1%-al a világgazdaság növekedését. De azáltal, hogy kicsit tovább terjedt és más helyen is vannak, inkább a második forgatókönyv kezd megvalósulni. Ez azt jelenti, hogy ha március végéig, április elejéig sikerül úrrá lenni a víruson akkor egy 03-0,4%-os gazdasági lassulást hoz

- mondta Németh Dávid a K and H vezető elemzője.

Ha beszivárog úgy az országba, hogy itt is megáll picit az élet, kevesebbet megyünk el országon belül. Nem vásárolnak, szórakozásra kevesebbet költenek. Akkor ezek mind sokkal inkább visszahatnak. Egyelőre ezt a scenariót nagyon pici esélyt látunk rá, néhány százalékot, inkább a nagyobb valószínűsége annak van, hogy csak néhány tized százalékos hatása lesz a magyar gazdaság növekedésére

- mondta a K and H vezető elemzője, azzal kapcsolatban, hogy milyen hatása lehet a vírus megjelenésének a magyar gazdaságra.

Szaporodnak a gondok a multikulturális mint államban, Hollandiában

Hollandia egy mintaképet festett magáról korábban. Nagyon befogadó társadalom volt az övék, amire büszkék is voltak és minden más véleményen lévőt bármikor kioktattak arról, hogy mi a helyes. De vajon meddig tudnak vagy akarnak jó képet vágni a hollandok ahhoz, ami jelenleg hazájukban történik, amit szó szerint elözönlöttek a migránsok. Az Európai Híradó vendége Marácz László az Amszterdami Egyetem tanára!

Én Utrecht városában születtem, és a 70-es években 2 török vendégmunkás volt. Jelenleg majdnem 40%-a a lakosságnak nem hollandokból, törökökből, idegenekből és más nemzetiségi lakosokból áll. Tehát mondhatni, hogy egy nemzedék alatt alapvetően megváltozott a demográfiai helyzet

- elemezte a jelenlegi helyzetet Marácz László az Amszterdami Egyetem tanára.

A teljes adás:

Hír TV

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A békepárti erők EP-győzelme megállíthatja a háborús pszichózist Nyugat-Európában?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!