2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Európai híradó: Exkluzív interjú Paul Fox-szal, az új brit nagykövettel!

Hír TV

2020. december 5., szombat 17:36

Sokáig húzódott, végül mégis csak bekövetkezett a Brexit. Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilépett az Európai Unióból, az átmeneti időszak pedig hamarosan, december 31-én ér véget. Megállapodás azonban nincs arról miképpen kereskednek majd az Egyesült Királysággal az unió országai. Ebben mi magyarok is érdekeltek vagyunk, hiszen már 110 ezer honfitársunk kért letelepedési engedélyt. Az Európai híradóban Paul Fox-ot a járványkezelésről, a gazdasági válságról, a kereskedelmi tárgyalásokról, az Egyesült Királyságban élő magyarokról és az új utazási feltételekről kérdeztük.

 

"Ez az egyik legnehezebb kihívás, amivel szembe kell néznünk a II. Világháború óta. Ennek ellenére a legfontosabb dolog, hogy mégiscsak úgy tűnik, hogy vége van a világjárványnak, de persze óvatosnak kell lennünk, eleget kell tenni a társadalmi távolságtartásnak, kezet kell mosni, és nem szabad elbíznunk magunkat, nem szabad azt gondolni, hogy már vége."

- mondta mindezt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a nagykövet. 

Paul Foxot a Brexitről is kérdezte a műsorvezető. 

"A kereskedelmi megállapodást illetően nem kérünk semmi különöset. Csak azt kérjük, hogy ugyanazt kapjuk meg, mint Kanada. Nyilvánvalóan szeretnénk hozzáférést az európai piachoz, ez fontos számunkra, de mi is fontosak vagyunk az Európai Unió számára."

- reagált a műsorvezetői kérdésre az új brit nagykövet. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV