2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Európai híradó

Európai híradó: Exkluzív interjú Paul Fox-szal, az új brit nagykövettel!

Sokáig húzódott, végül mégis csak bekövetkezett a Brexit. Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilépett az Európai Unióból, az átmeneti időszak pedig hamarosan, december 31-én ér véget. Megállapodás azonban nincs arról miképpen kereskednek majd az Egyesült Királysággal az unió országai. Ebben mi magyarok is érdekeltek vagyunk, hiszen már 110 ezer honfitársunk kért letelepedési engedélyt. Az Európai híradóban Paul Fox-ot a járványkezelésről, a gazdasági válságról, a kereskedelmi tárgyalásokról, az Egyesült Királyságban élő magyarokról és az új utazási feltételekről kérdeztük.

  • Európai híradó: Exkluzív interjú Paul Fox-szal, az új brit nagykövettel!

 

"Ez az egyik legnehezebb kihívás, amivel szembe kell néznünk a II. Világháború óta. Ennek ellenére a legfontosabb dolog, hogy mégiscsak úgy tűnik, hogy vége van a világjárványnak, de persze óvatosnak kell lennünk, eleget kell tenni a társadalmi távolságtartásnak, kezet kell mosni, és nem szabad elbíznunk magunkat, nem szabad azt gondolni, hogy már vége."

- mondta mindezt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a nagykövet. 

Paul Foxot a Brexitről is kérdezte a műsorvezető. 

"A kereskedelmi megállapodást illetően nem kérünk semmi különöset. Csak azt kérjük, hogy ugyanazt kapjuk meg, mint Kanada. Nyilvánvalóan szeretnénk hozzáférést az európai piachoz, ez fontos számunkra, de mi is fontosak vagyunk az Európai Unió számára."

- reagált a műsorvezetői kérdésre az új brit nagykövet. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!