2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Európai híradó

Európai híradó: Érvényes a Sargentini-szavazás

  • Európai híradó: Érvényes a Sargentini-szavazás

 

EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA: ÉRVÉNYES A SARGENTINI-SZAVAZÁS

Miért az angolszász jogi gyakorlatot és az Oxfordi Angol Szótár definícióját veszi alapul az Európai Unió Bírósága, ahol eddig a kontinentális jogrendszer volt az uralkodó? Az uniós igazságszolgáltatás függetlenségéről és a politikai nyomásgyakorlásról Tóth Norbert nemzetközi jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensét kérdeztük.

KÉMJÁTSZMÁK: MINDENKI MINDENKI ELLEN

Lehallgatásban nincsenek ellenségek és szövetségesek: az Egyesült Államok mindenki után kémkedik, de még az európai szövetségesek is kíváncsiak egymás bizalmas ügyeire. Az amerikaiak a dánok segítségével kémkedtek német, francia, svéd és norvég politikusok után a 2010-es évek elején. Ezt Emmanuel Macron francia elnök ugyanúgy megengedhetetlennek minősítette, mint maga Angela Merkel kancellár, akit szintén lehallgattak. Joe Biden elnök akkor alelnökként felügyelte a titkosszolgálati műveleteket. A kémjátszmákról Demkó Attilát, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetőjét kérdeztük.

Teljes adás:

Hír TV

 

További epizódok

Európai híradó - Orbán Balázs: A határkerítés finanszírozása ügyében ''mismásolás zajlik''

Európai híradó - Orbán Balázs: A határkerítés finanszírozása ügyében ''mismásolás zajlik''

A kétnapos EU-csúcson brüsszeli tudósítónk, Zöldhegyi Katalin készített interjút Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával. 2023. március 26.
Európai híradó: „Brüsszel a korrupció fővárosa”

Európai híradó: „Brüsszel a korrupció fővárosa”

Véget kell vetni annak, hogy a magukat civil szervezeteknek kikiáltó politikai aktivisták magukhoz ragadják az Európai Uniós döntések jogát - mondta Deutsch Tamás az Európai Híradónak. 2023. március 19.
Európai híradó: Fizetnének azoknak a magyaroknak, akik ukrán iskolába adják gyereküket

Európai híradó: Fizetnének azoknak a magyaroknak, akik ukrán iskolába adják gyereküket

Zöldhegyi Katalin Bocskor Andreát, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét kérdezte az Európai híradó legújabb adásában. 2023. március 12.

Legfrissebb híreink

Második világháborús légibombát találtak Komáromban

Második világháborús légibombát találtak Komáromban

Második világháborús légibombát találtak közműépítés közben Komáromban csütörtök délben, a hatástalanítás idejére kétszáz méter sugarú körben lezárják a területet - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.
35 éves a FIDESZ

35 éves a FIDESZ

35 éve alakult meg a FIDESZ - az évfordulón Orbán Viktor a közösségi oldalán osztott meg egy fotót, amely mellé azt írta, idézem: Nekünk Magyarország az első!

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!