2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Európai híradó

Európai híradó: Érvényes a Sargentini-szavazás

  • Európai híradó: Érvényes a Sargentini-szavazás

 

EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA: ÉRVÉNYES A SARGENTINI-SZAVAZÁS

Miért az angolszász jogi gyakorlatot és az Oxfordi Angol Szótár definícióját veszi alapul az Európai Unió Bírósága, ahol eddig a kontinentális jogrendszer volt az uralkodó? Az uniós igazságszolgáltatás függetlenségéről és a politikai nyomásgyakorlásról Tóth Norbert nemzetközi jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensét kérdeztük.

KÉMJÁTSZMÁK: MINDENKI MINDENKI ELLEN

Lehallgatásban nincsenek ellenségek és szövetségesek: az Egyesült Államok mindenki után kémkedik, de még az európai szövetségesek is kíváncsiak egymás bizalmas ügyeire. Az amerikaiak a dánok segítségével kémkedtek német, francia, svéd és norvég politikusok után a 2010-es évek elején. Ezt Emmanuel Macron francia elnök ugyanúgy megengedhetetlennek minősítette, mint maga Angela Merkel kancellár, akit szintén lehallgattak. Joe Biden elnök akkor alelnökként felügyelte a titkosszolgálati műveleteket. A kémjátszmákról Demkó Attilát, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetőjét kérdeztük.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Paul Pogba négyéves eltiltást kapott

Paul Pogba négyéves eltiltást kapott

Doppingolásért négy évre szóló eltiltást kapott Paul Pogba, a Juventus francia válogatott labdarúgója. Az ítéletet csütörtökön tette közzé az illetékes olasz sportbíróság.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó – Deutsch Tamás: Brüsszel háborúpárti + videó

Európai híradó – Deutsch Tamás: Brüsszel háborúpárti + videó

Az egyre szélesedő gazdatüntetések Strasbourgot is elérték. Miközben az európai parlament négy napos plenáris ülését tartotta, az épület környéket megszállták a traktorok. Az Európai Híradóban Deutsch Tamással, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével beszélgettünk a témáról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!