2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Európai híradó

Európai híradó: Érvényes a Sargentini-szavazás

 

EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA: ÉRVÉNYES A SARGENTINI-SZAVAZÁS

Miért az angolszász jogi gyakorlatot és az Oxfordi Angol Szótár definícióját veszi alapul az Európai Unió Bírósága, ahol eddig a kontinentális jogrendszer volt az uralkodó? Az uniós igazságszolgáltatás függetlenségéről és a politikai nyomásgyakorlásról Tóth Norbert nemzetközi jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensét kérdeztük.

KÉMJÁTSZMÁK: MINDENKI MINDENKI ELLEN

Lehallgatásban nincsenek ellenségek és szövetségesek: az Egyesült Államok mindenki után kémkedik, de még az európai szövetségesek is kíváncsiak egymás bizalmas ügyeire. Az amerikaiak a dánok segítségével kémkedtek német, francia, svéd és norvég politikusok után a 2010-es évek elején. Ezt Emmanuel Macron francia elnök ugyanúgy megengedhetetlennek minősítette, mint maga Angela Merkel kancellár, akit szintén lehallgattak. Joe Biden elnök akkor alelnökként felügyelte a titkosszolgálati műveleteket. A kémjátszmákról Demkó Attilát, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetőjét kérdeztük.

Teljes adás:

Hír TV

 

További epizódok

Európai híradó: A német sajtó torz képet fest hazánkról

A német sajtó alaptalan állításokra hivatkozva, méltatlan hadjáratot folytat Magyarország ellen. Ezt állítja egy német liberális politikus, Gerhard Papke. 2021. november 27.

Európai híradó: Rezsiharc és klímavédelem

Az Európai híradóban Zöldhegyi Katalin beszélgetett Tóth Edina fideszes EP-képviselővel. 2021. november 20.

Európai híradó: Migránsválság a lengyel-belarusz határon!

Fehéroroszország szándékosan vezeti neki a lengyel határnak a migránsokat - erről beszélt az Európai híradónak egy lengyel európai parlamenti képviselő.  2021. november 13.

Legfrisebb híreink

Élet a vonal végén

A budapesti rendőrök a járőrautók hangjelzései és folyamatos telefonkapcsolat segítségével időben megtaláltak egy nőt, aki Normafán lett rosszul.

Mintha az övé lett volna

Vásárláskor a terminál jelezte, hogy lopott bankkártyával fizetne a vevő. A mezőtúri nyomozók elszámoltatták a feltételezett elkövetőt, aki beismerő vallomást tett.

Fiatalkorú kifosztó őrizetben

A 15 éves fiú a nyomozók által beszerzett információk szerint legalább tizenhét bűncselekményt követett el alig öt hónap alatt.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!