2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Európai híradó

Európai híradó: Belföldi fogyasztási zavar biztosan nem várható

Pusztító hatása lehet a világgazdaságra a koronavírus-járványnak. Veszély leselkedik a magyar gazdaságra is, de nekünk van egy arany tartalékunk, a mezőgazdaság. A HírTV Európai híradó című eheti adásában a mezőgazdaság volt a téma, a koronavírus esetleges hatásairól, a közös agrárpolitikáról és a magyar agrárium régi-új piacairól Nagy István agrárminiszter beszélt.

  • Európai híradó: Belföldi fogyasztási zavar biztosan nem várható

A koronavírus komoly fejtörést okoz világszerte: a gazdaságban is érezhető a hatása de, már minden szektorra kihat, így a mezőgazdaságra is.

„Ágazati szintű operatív bizottságok felállítását rendeltem el a mai naptól a terméktanácsoknál, hiszen kell tudjuk azokat az információkat amelyek a gyakorlatban megjelennek. A legkézenfekvőbb az olasz határ átjárhatósága a kamionokkal. Itt a húsvéti bárányakció a nyakunkon, de minden nap ott van 30-35 kamionunk, akik nyers tejet visznek. Óriási mennyiség és óriási gond, hogy akkor az átjut-e, a visszajövő kamionsofőrt tesszük-e karanténba, nem tesszük, hiszen nagyon életszerűtlen ha őt két hetes karanténba tesszük. A végén elfogynak a sofőrök és nem tud menni a szállítás. Tehát ilyen feladatok felmérésére, a gondok összegyűjtésére van szükség, hogy lássuk, hogy mi kell”

- mondta az agrárminiszter, Nagy István. Hozzátette, fontos tudni van-e elég csomagolóanyag, adalékanyag, a takarmányipar tud-e működni, mikor fogynak el az anyagok, erőforrások, mikortól kell rendkívüli intézkedéseket hozni. Elmondta nagyon praktikus szakaszba lépett a vírus elleni küzdelem.

„Azt látom, hogy belföldi fogyasztási zavar az biztosan nem várható, hiszen kétszer, akár háromszor annyit termelünk, mint amennyit mi el tudunk fogyasztani. A gondot inkább az jelenti, hogy megfelelő piacokra el tudjuk juttatni azt a többlettermelést, ami a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart jellemzi.”

Teljes adás: 

HírTV

További epizódok

Európai híradó: A Fidesz szerint a magyar baloldal a kormány és az Európai Bizottság közötti megoldás ellen dolgozik

Európai híradó: A Fidesz szerint a magyar baloldal a kormány és az Európai Bizottság közötti megoldás ellen dolgozik

Az Európai híradóban Zöldhegyi Katalin tudósított Brüsszelből. 2022. október 02.
Európai híradó: előremutató tárgyalások zajlanak Brüsszelben az uniós forrásokról

Európai híradó: előremutató tárgyalások zajlanak Brüsszelben az uniós forrásokról

A HírTV-nek az ügyben nyilatkozott Varga Judit igazságügyi miniszter és Várhelyi Olivér bővítésért és gazdaságpolitikáért felelős uniós biztos is. 2022. szeptember 25.
Európai híradó: Vérforraló vita Magyarországról az Európai Parlamentben

Európai híradó: Vérforraló vita Magyarországról az Európai Parlamentben

Túlfűtött, indulatos vita a magyar jogállamiságról az Európai Parlamentben - erősen foghíjas ülésteremben. 2022. szeptember 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!