2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Európai híradó

Európai híradó: Belföldi fogyasztási zavar biztosan nem várható

Pusztító hatása lehet a világgazdaságra a koronavírus-járványnak. Veszély leselkedik a magyar gazdaságra is, de nekünk van egy arany tartalékunk, a mezőgazdaság. A HírTV Európai híradó című eheti adásában a mezőgazdaság volt a téma, a koronavírus esetleges hatásairól, a közös agrárpolitikáról és a magyar agrárium régi-új piacairól Nagy István agrárminiszter beszélt.

  • Európai híradó: Belföldi fogyasztási zavar biztosan nem várható

A koronavírus komoly fejtörést okoz világszerte: a gazdaságban is érezhető a hatása de, már minden szektorra kihat, így a mezőgazdaságra is.

„Ágazati szintű operatív bizottságok felállítását rendeltem el a mai naptól a terméktanácsoknál, hiszen kell tudjuk azokat az információkat amelyek a gyakorlatban megjelennek. A legkézenfekvőbb az olasz határ átjárhatósága a kamionokkal. Itt a húsvéti bárányakció a nyakunkon, de minden nap ott van 30-35 kamionunk, akik nyers tejet visznek. Óriási mennyiség és óriási gond, hogy akkor az átjut-e, a visszajövő kamionsofőrt tesszük-e karanténba, nem tesszük, hiszen nagyon életszerűtlen ha őt két hetes karanténba tesszük. A végén elfogynak a sofőrök és nem tud menni a szállítás. Tehát ilyen feladatok felmérésére, a gondok összegyűjtésére van szükség, hogy lássuk, hogy mi kell”

- mondta az agrárminiszter, Nagy István. Hozzátette, fontos tudni van-e elég csomagolóanyag, adalékanyag, a takarmányipar tud-e működni, mikor fogynak el az anyagok, erőforrások, mikortól kell rendkívüli intézkedéseket hozni. Elmondta nagyon praktikus szakaszba lépett a vírus elleni küzdelem.

„Azt látom, hogy belföldi fogyasztási zavar az biztosan nem várható, hiszen kétszer, akár háromszor annyit termelünk, mint amennyit mi el tudunk fogyasztani. A gondot inkább az jelenti, hogy megfelelő piacokra el tudjuk juttatni azt a többlettermelést, ami a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart jellemzi.”

Teljes adás: 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!