2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 22:00

Európai híradó

Európai híradó: Belföldi fogyasztási zavar biztosan nem várható

Pusztító hatása lehet a világgazdaságra a koronavírus-járványnak. Veszély leselkedik a magyar gazdaságra is, de nekünk van egy arany tartalékunk, a mezőgazdaság. A HírTV Európai híradó című eheti adásában a mezőgazdaság volt a téma, a koronavírus esetleges hatásairól, a közös agrárpolitikáról és a magyar agrárium régi-új piacairól Nagy István agrárminiszter beszélt.

A koronavírus komoly fejtörést okoz világszerte: a gazdaságban is érezhető a hatása de, már minden szektorra kihat, így a mezőgazdaságra is.

„Ágazati szintű operatív bizottságok felállítását rendeltem el a mai naptól a terméktanácsoknál, hiszen kell tudjuk azokat az információkat amelyek a gyakorlatban megjelennek. A legkézenfekvőbb az olasz határ átjárhatósága a kamionokkal. Itt a húsvéti bárányakció a nyakunkon, de minden nap ott van 30-35 kamionunk, akik nyers tejet visznek. Óriási mennyiség és óriási gond, hogy akkor az átjut-e, a visszajövő kamionsofőrt tesszük-e karanténba, nem tesszük, hiszen nagyon életszerűtlen ha őt két hetes karanténba tesszük. A végén elfogynak a sofőrök és nem tud menni a szállítás. Tehát ilyen feladatok felmérésére, a gondok összegyűjtésére van szükség, hogy lássuk, hogy mi kell”

- mondta az agrárminiszter, Nagy István. Hozzátette, fontos tudni van-e elég csomagolóanyag, adalékanyag, a takarmányipar tud-e működni, mikor fogynak el az anyagok, erőforrások, mikortól kell rendkívüli intézkedéseket hozni. Elmondta nagyon praktikus szakaszba lépett a vírus elleni küzdelem.

„Azt látom, hogy belföldi fogyasztási zavar az biztosan nem várható, hiszen kétszer, akár háromszor annyit termelünk, mint amennyit mi el tudunk fogyasztani. A gondot inkább az jelenti, hogy megfelelő piacokra el tudjuk juttatni azt a többlettermelést, ami a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart jellemzi.”

Teljes adás: 

HírTV

További epizódok

Varga Judit: A 2010 előtti „merjünk kicsik lenni” politika után mi megtanultunk a sorok között olvasni

Az uniós források megvonásáért folyó harc újabb fejezetéhez érkezett; Jogállamiság és pénzek visszatartása; A magyar konzervatív uniós politika ragadós! Varga Judit igazságügyi miniszter exkluzív interjút adott Gantner Barnabásnak az Európai híradó című műsorunkban. 2021. október 16.

Európai híradó: A magyar kormány szerint az Európai Uniónak változtatnia kell az energiaárakkal kapcsolatos politikáján

A V4-ek javaslatot tesznek majd a következő csúcstalálkozón a kialakulófélben lévő energiaválság megakadályozására. 2021. október 09.

Európai híradó: A magyar kormánynak van forrása a gazdaság talpraállításához

Deutsch Tamást, a Fidesz Európai Parlamenti képviselőjét Zöldhegyi Katalin kérdezte a bizottságról, valamint az európai uniós fejlesztési pénzek visszatartásáról. 2021. október 02.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!