2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Európai híradó

Európai híradó: „Ami az Alsóházban történik az a brit realitást tükrözi”

A kormánynak és az ellenzéknek is kompromisszumot kell kötni annak érdekében, hogy a kilépési megállapodás május 23-ig létrejöjjön, mivel nem szeretnének részt venni az EP-választásokon. - mondta el a Hír TV Európai híradó című műsorában Iain Lindsay, az Egyesült Királyság nagykövete.

  • Európai híradó: „Ami az Alsóházban történik az a brit realitást tükrözi”

Maradt a bizonytalanság Brexit-ügyben. A szerdai uniós csúcstalálkozón október 31-ig kapott haladékot London a kilépésre, de hogy az mikor és miként történik majd, arra továbbra is sok forgatókönyv létezik. A Hír TV Európai híradó című műsorában Déri Stefi készített exkluzív interjút Iain Lindsay-vel, az Egyesült Királyság nagykövetével.

Arra a kérdésre, hogy változtat-e bármin az októberi haladék a nagykövet úgy válaszolt: „több időt ad rendezni a dolgainkat. Lezárhatjuk a parlamentáris folyamatokat, amivel ratifikálható a kilépési megállapodás május 23-ig, mert nem szeretnénk részt venni az EP-választásokon."

Déri Stefi felvetésére, mely szerint mindezt Theresa May a Munkáspárt nélkül nem tudja megvalósítani, Iain Lindsay azt mondta, hogy mind a kormánynak, mind az ellenzéknek kompromisszumot kell kötni.

 „Ami az alsóházban történik az a brit realitást tükrözi. Olyan ország vagyunk, amelyben az embereknek határozott véleményük van mindkét oldalon, akár az EU ellen, akár az EU mellett.”

A nagykövet elmondta, hogy az ország hasonlóan megosztott - nagyjából 50-50 százalékban - az EU tagsággal kapcsolatban. Az Európai Unió állampolgárai számára azt mondta, korábban megállapodtak az EU-val abban, hogy jogaikat garantálják Nagy-Britanniában.

„Amennyiben nincs megállapodás, az Egyesült Királyság egyoldalú garanciát vállal. Tehát a legrosszabb forgatókönyv szerint is garantáljuk az európai uniós állampolgárok jogait.”

A nagykövet a magyarokra külön is kitért:

„Nem kell aggódniuk, ha kilép az Egyesült Királyság, hiszen ez része volt a megállapodásnak, hogy van egy átmeneti időszak, egy megvalósítási időszak 2020 végéig. A magyarok mozoghatnak, élhetnek, dolgozhatnak az Egyesült Királyságban mindenféle korlátozás nélkül.”


Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!