2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Európai híradó

Európai híradó: A magyar szabályozás miatt csúszhat az uniós helyreállítási alapok kifizetése

Kötelezettségszegési eljárás indult Magyarországgal szemben a közelmúltban elfogadott gyermekvédelmi törvény miatt. A brüsszeli álláspont szerint a magyar parlament döntése korlátozó és diszkriminatív intézkedéseket tartalmaz. A magyar szabályozás miatt csúszhat az uniós helyreállítási alapok kifizetése is - legalábbis Varga Judit igazságügyi miniszter ezt állítja. Aztán Zöldhegyi Katalin interjúja következik az új Európai Uniós környezetvédelmi stratégiáról, valamint kapcsoltuk Vincze Lorántot, az RMDSZ EP-képviselőjét, aki megint falakba ütközött a bizottságnál, amikor a Benes-dekrétumok kapcsán arról érdeklődött, hogy miként lehet érvényben egy ilyen diszkriminatív szabályozás.

  • Európai híradó: A magyar szabályozás miatt csúszhat az uniós helyreállítási alapok kifizetése

Kötelezettségszegési eljárás Magyarországgal szemben

A magyar pedofilellenes törvényben az áll többek között, hogy tilos olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti.

Egyértelmű, hogy a szexualitás nem a gyerekeknek szól. Ha csak megnézzük az amerikai filmeket, amelyek szintén korhatár szerint vannak kategorizálva, akkor mindenkinek teljesen természetes, hogy vannak olyan témák, amelyek 18 éven aluliaknak nem valóak. Az Európai Bizottság mégis kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen. Miről szól ez valójában, mi a politikai üzenete? 

Dér Stefi műsorvezető kérdésére a választ Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője adta meg.

Az Európai Unió az állampolgárokkal fizettetné meg mindennek az árát

Mammut-jogszabály, amely 55 százalékkal csökkentené az Európai Unióban a károsanyag-kibocsátást 2030-ra - így foglalta össze Tóth Edina az Európai Bizottság klímavédelmi céljait. A Fidesz Európai Parlamenti képviselője azonban arról is beszélt, magyar szempontból elfogadhatatlan, hogy a testület az állampolgárokkal fizettesse meg mindennek az árát, merthogy jelenleg ezt tartalmazza a tervezet. Zöldhegyi Katalin Brüsszelben kérdezte Tóth Edinát.

A Benes dekrétumok hogyan lehetnek még mindig érvényben?

Az Európai Bizottság ismét elutasította a felelősségvállalást a nemzeti kisebbségek ügyében. Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselője kérdést intézett a bizottsághoz arról, hogy a második világháború után a magyarok és a németek kollektív bűnösségét kimondó Benes dekrétumok hogyan lehetnek még mindig érvényben. Az uniós biztos azt válaszolta, hogy a Benes-dekrétumok történelmi dokumentum, jelenleg nincsen joghatása, alkalmazása pedig nem ütközik az uniós jogba.

Az Európai híradóba magát a kérdezőt, Vincze Lorántot Skype-on kapcsoltuk.

 

Teljes műsor:

Hír TV

 

 

 

További epizódok

Európai híradó - Deutsch Tamás: Az európai baloldalt Magyarországgal szemben nettó gyűlölet vezeti

Európai híradó - Deutsch Tamás: Az európai baloldalt Magyarországgal szemben nettó gyűlölet vezeti

A brüsszeli bürokraták tűzzel-vassal szeretnék írtani azokat az elképzeléseket, amelyek a magyar polgárok között óriási támogatást élveznek – mondta Deutsch Tamás. 2022. július 10.
Európai híradó: Brüsszel-Budapest kötélhúzás a helyreállítási terv

Európai híradó: Brüsszel-Budapest kötélhúzás a helyreállítási terv

A műsorban ezúttal Győri Enikő és Bocskor Andrea európai parlamenti képviselőket kérdeztük. 2022. július 03.
Európai híradó: Az uniós tagországok vezetői megállapodtak Ukrajna és Moldova tagjelöltségéről

Európai híradó: Az uniós tagországok vezetői megállapodtak Ukrajna és Moldova tagjelöltségéről

Bojkottálja Bulgária a csatlakozási tárgyalások megkezdését Észak-Macedóniával és Bulgáriával. Nyugat-balkáni vezetők szerint ez komoly csapást mér az unió hitelességére. 2022. június 26.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!